Skip to main content

Νέα παραγωγική μονάδα της Megaplast

Καινοτόμες λύσεις και αειφόρα προϊόντα στον τομέα της εύκαμπτης συσκευασίας από το νέο εργοστάσιο στη Θήβα

Την παραγωγική δυναμικότητα και το χαρτοφυλάκιό της με καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα εύκαμπτης συσκευασίας με προσανατολισμό τη διεθνή αγορά ενισχύει η Megaplast με τη νέα βιομηχανική της μονάδα στην περιοχή της Θήβας, που εγκαινίασε χθες.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Megaplast, Χάρης Καββαδίας, «η δημιουργία της νέας μονάδας είναι μέρος της στρατηγικής επιλογής της διοίκησης του ομίλου να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα, αλλάζοντας το αρχικό πλάνο ανάπτυξής της στο εξωτερικό, καθώς εκτίμησε το αισθητά βελτιωμένο επενδυτικό και οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών στη χώρα.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτέλεσε μέρος του επενδυτικού προγράμματος ύψους 23 εκατ. που υλοποίησε η εταιρεία κατά την τελευταία τριετία. Το εργοστάσιο βρίσκεται σε συνολική έκταση 72.000 τ.μ. και η στεγασμένη επιφάνειά της φτάνει τα 9.100 τ.μ. Η ανέγερση της μονάδας ολοκληρώθηκε σε ένα έτος και αναμένεται να απασχολήσει τα 70 άτομα προσωπικό.

Η εταιρεία εστιάζει στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων συσκευασίας που αφορούν μεγάλες βιομηχανίες στον τομέα της ποτοποιίας και των επιτραπέζιων νερών και στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του τομέα των τροφίμων. Αναφερόμενος ο κ. Καββαδίας στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Megaplast, επεσήμανε: «Σχεδιάζουμε καινοτόμα προϊόντα, που αναπτύσσονται ενδοεπιχειρησιακά με δική μας τεχνολογία, πιστοποιημένα με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας, προσφέροντας υψηλή προστιθέμενη αξία».

Το νέο εργοστάσιο στην πλήρη ανάπτυξή του μπορεί να υποστηρίξει 5 γραμμές παραγωγής και αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στα έσοδα της εταιρείας που σε βάθος πενταετίας εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 90 εκατ. και η κερδοφορία θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ. Το 2021 ο Όμιλος είχε κύκλο εργασιών 44,4 εκατ., EBITDA 13,7 εκατ. και κέρδη μετά φόρων 11,2 εκατ. ευρώ.

Μέσω της παρουσίας σε Ευρώπη και Αμερική καθώς και ενός ευρέος δικτύου διανομέων σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Αυστραλία & Μέση Ανατολή, το 95% της παραγωγής διατίθεται στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας, υπολογίζεται ότι έως το 2026 η Megaplast θα επενδύσει επιπλέον 40 εκατ. ευρώ. Εκτός από τη δημιουργία νέας βιομηχανικής μονάδας στη Θήβα, το επενδυτικό πρόγραμμα που ολοκλήρωσε η Megaplast αφορούσε και τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής μονάδας στην Κρήτη.