Skip to main content

Noval – Brook Lane Capital: Μεταμορφώνουν το πρώην κτήριο της Kodak στο Μαρούσι

Noval

Με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) συνεχίζεται η διαδικασία της αδειοδότησης για το νέο κτηριακό συγκρότημα των Noval ΑΕΕΑΠ και Brook Lane Capital, επί των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, στο Μαρούσι.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 78,4 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την αξιοποίηση του οικοπέδου εμβαδού περίπου 16 στρεμμάτων στο οποίο υπήρχε εγκαταλελειμμένο κτήριο που στέγαζε υπηρεσίες της εταιρείας Kodak και το οποίο κατεδαφίστηκε.

Η εταιρεία όχημα υπό την ονομασία The Grid, στην οποία ανήκει το ακίνητο (50% ιδιοκτησία της Noval και 50% στην Mavani Holdings Limited του ομίλου Brook Lane Capital) αποκτήθηκε το 2021 από τους προαναφερόμενους φορείς μέσω δημοπρασίας.

Ειδικότερα το εν λόγω έργο περιλαμβάνει συγκρότημα κτηρίων γραφείων με δευτερεύουσες χρήσεις καταστημάτων και εστιατορίων που αποτελείται από 2 κτήρια σχήματος Γ με 5 υπέργεια επίπεδα, τα οποία διατάσσονται αντικριστά σχηματίζοντας ένα εσωτερικό αίθριο. Η συνολική κάλυψη είναι 4.980 τ.μ. η δόμηση εντός συντελεστή 19.843 τ.μ. και η συνολική δόμηση ανωδομής εντός και εκτός ΣΔ) 26.309 τ.μ.

Προβλέπεται η δημιουργία 3 υπογείων, ενιαίων για τα 2 κτήρια, τα οποία εκτείνονται εκτός περιγράμματος της κάλυψης με χρήσεις χώρων στάθμευσης και λοιπών κύριων και βοηθητικών χρήσεων. Η συνολική δόμηση υπογείων (εκτός ΣΔ) είναι 31.767 τ.μ.

Βάσει της Περιβαλλοντικής Μελέτης η οποία είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 9.12.22 ο σχεδιασμός στοχεύει στην πιστοποίηση του κτηριακού συγκροτήματος με τα πρότυπα LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) και Well. Το πρότυπο Well είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί συμπληρωματικά με συστήματα αξιολόγησης πράσινων κτηρίων, όπως το LEED. Ο εκτιμώμενος πληθυσμός των κτηρίων (επισκέπτες και εργαζόμενοι), βάσει κτηριοδομικού κανονισμού, εκτιμήθηκε σε περίπου 2.500 άτομα.