Skip to main content

Ταξί: Από το Ν. Αιγαίο ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής 9θέσιων και 6θέσιων

Η εισαγωγή των πολυθέσιων Ταξί, ένα χρόνιο αίτημα του κλάδου, έγινε σήμερα πραγματικότητα, καθώς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την πρόσκληση μετατροπής των Ταξί με έδρα το Νότιο Αιγαίο σε 6θέσια και 9θέσια.

Πρόκειται για την πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής των πολυθέσιων Ταξί που ξεκινά στην Ελλάδα από το Νότιο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, Θεοδόση Καστανίδη και το μέλος Αντώνη Κάλλα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την πρόσκληση, με την οποία καλεί τους ιδιοκτήτες Ταξί με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  που ενδιαφέρονται για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, να υποβάλουν αίτηση. 

Από το Αγαθονήσι μέχρι τη Φολέγανδρο και από τη Χάλκη μέχρι την Ανάφη, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έξι εβδομάδων να καταθέσουν αίτηση στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αντίστοιχα για τα νησιά-έδρες των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.