Skip to main content

Ουκρανία: Καταστράφηκαν οι ενοικιαζόμενες αποθήκες της ΕΛΤΟΝ

Της Λέττας Καλαμαρά

[email protected]

Πλήγμα δέχτηκαν οι ενοικιαζόμενες Αποθήκες της ελληνικής εταιρείας ΕΛΤΟΝ στην Ουκρανία με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή τους, καθώς και των εμπορευμάτων που βρίσκονταν εντός τους. Σε επικοινωνία της «Ν» με την εταιρεία τονίστηκε ότι το κόστος των απολεσθέντων προϊόντων υπολογίζεται στις 800.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος ELTON πρόσφατα σε σχετική ανακοίνωση του στο χρηματιστήριο τόνισε ότι παρακολουθεί στενά τα εξελισσόμενα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία, βρισκόμενοι σε διαρκή επαφή με τους συναδέλφους τους στην θυγατρική της εταιρεία Elton Corporation LLC με έδρα το Κίεβο.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της θυγατρικής της. Αναφορικά με τις οικονομικές συνέπειες Η ΕΛΤΟΝ ενημέρωσε ότι η προσωρινή αναστολή της θυγατρικής του Ομίλου μας στην Ουκρανία, δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τον Όμιλο.

Η συμμετοχή της συγκεκριμένης θυγατρικής στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου δεν εμπίπτει στα επίπεδα σημαντικότητας και ως εκ τούτου δεν επιφέρει ουσιώδη επίδραση σε αυτά, τόσο ως προς την οικονομική θέση (1,60% του Ομίλου), τον κύκλο εργασιών (2% του Ομίλου) όσο και στα αποτελέσματα (0,87% του Ομίλου).

Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι δεν υπάρχει σοβαρή έκθεση της θυγατρικής στην τοπική αγορά ενώ ο Όμιλος ως πάγια τακτική λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα εξασφάλισης και προστασίας της οικονομικής θέσης του.