Skip to main content

ΣΔΟΕ: Ενίσχυση με τεχνολογικό εξοπλισμό από δωρεά της Παπαστράτος

Τεχνολογικός εξοπλισμός αιχμής από δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος παραδόθηκε την Τρίτη στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, και της γενικής γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Αθηνάς Καλύβα.

Ο νέος, προηγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το ΣΔΟΕ, στο καθημερινό έργο του για την περιστολή του λαθρεμπορίου.

Το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει πως έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της περιστολής του λαθρεμπορίου, ενός φαινομένου που πλήττει σοβαρά την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, αλλά και την ίδια την κοινωνία.

Όπως σημειώνει, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ήδη ορατά, εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα για μηδενική ανοχή απέναντι στα οργανωμένα δίκτυα του παράνομου εμπορίου. Είναι ενδεικτικό πως μέσα σε σύντομο διάστημα εξαρθρώθηκαν 13 πλήρως εξοπλισμένα εργοστάσια παραγωγής παράνομων τσιγάρων, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις.

Με αφορμή την παράδοση του εξοπλισμού που δώρισε η εταιρεία Παπαστράτος στο ΣΔΟΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή στείλαμε ένα σαφές μήνυμα. Δεν πρόκειται να δείξουμε την παραμικρή ανοχή απέναντι σε όλους αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών. Μέσα από ένα οργανωμένο πλέγμα πρωτοβουλιών και δράσεων, δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την περιστολή του λαθρεμπορίου, φέρνοντας απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα. Ευχαριστώ θερμά την εταιρεία Παπαστράτος για τη νέα, σημαντική δωρεά κρίσιμου τεχνολογικού εξοπλισμού που πραγματοποίησε».