Skip to main content

Η Ελλάδα ωθεί τον τζίρο της Jumbo

Από την έντυπη έκδοση 

Με ρυθμό 8% αναπτύσσονται οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo στο πεντάμηνο, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης του κλίματος στην εγχώρια αγορά, γεγονός που ισχυροποιεί την πρόβλεψη της διοίκησης για αύξηση κύκλου εργασιών που μπορεί να φθάσει και το 7% κατά την τρέχουσα χρήση. Ειδικότερα, για την τρέχουσα οικονομική χρήση εκτιμάται αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 5% και 7%. 

«Κλειδί» η περίοδος των Χριστουγέννων
Εν όψει των Χριστουγέννων, που είναι μια περίοδος καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη των μεγεθών της εισηγμένης, η Jumbo τήρησε την παράδοση, γνωστοποιώντας ότι συνεχίστηκε το ανοδικό τέμπο στα μεγέθη της το τελευταίο δίμηνο. Κατά το α’ τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, Ιούλιος 2018-Σεπτέμβριος 2018, ο συνολικός κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 6% περίπου. Σύμφωνα με τη διοίκηση τα μεγέθη έχουν επηρεαστεί από τη στασιμότητα των πωλήσεων και εν γένει την ελληνική αγορά, αν και ο Οκτώβριος αλλά και ο Νοέμβριος παρουσίασαν αυξητική τάση. Η βελτιωμένη εικόνα των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου για το διάστημα Ιούλιος 2018 – Νοέμβριος 2018 να καταγράψουν αύξηση κατά 8%. 

Ο Δεκέμβριος είναι καθοριστικός μήνας και αναμένεται να αποτελέσει πρόκριμα για τα μεγέθη του ομίλου στο α’ εξάμηνο. 

Συνέχεια επενδύσεων στην ανάπτυξη δικτύου
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι επενδύσεις και από τον Ιούλιο του 2018 ο όμιλος έχει προχωρήσει στη λειτουργία δύο καταστημάτων στη Ρουμανία. Το πρώτο λειτούργησε τέλος Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Βουκουρεστίου (13.600 τ.μ. περίπου), ενώ στις 12 Νοεμβρίου λειτούργησε ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στο Bacau (12.900 τ.μ. περίπου). Το δίκτυο καταστημάτων Jumbo σήμερα αριθμεί 77 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 12 στη Ρουμανία, ενώ ο όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα. Επίσης, μέσω συνεργασιών έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε πέντε χώρες (πΓΔΜ, Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία και Βοσνία). Σε ό,τι αφορά μελλοντικές επενδύσεις, μέχρι τον Ιούνιο του 2019 έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στη Ρουμανία, καθώς και ενός ακόμα καταστήματος στη Βόρεια Ελλάδα.