Επιμέλεια: Λάμπρος Καραγεώργος

SARONIC FERRIES: Αφοσιωμένοι στον Σαρωνικό

Ιωσήφ Λεφάκης - Γιώργος Παπαϊωαννίδης
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 07:45
UPD:10:40
A- A A+

Οι δύο επιχειρηματίες στο «τιμόνι» της Saronic Ferries, μας εξηγούν πως αφουγκράζονται τον Σαρωνικό και τι σχέδια έχουν για το μέλλον.  «Δεν υπάρχει επιβάτης που θα ταξιδέψει με τα πλοία μας μόνο μια φορά. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το αποδεικνύει η ιστορία». Αίγινα, Αγκίστρι, Μέθανα, Πόρος. Τέσσερα λιμάνια στην καρδιά του Σαρωνικού συνθέτουν ένα πολυσχιδές νησιώτικο σύμπλεγμα για κάθε ταξιδιωτική επιθυμία, που πείθει κάθε επιβάτη να επιστρέφει ξανά και ξανά. 

Μια ανάσα από την Αθήνα…

Ό,τι συνθέτει το ελληνικό καλοκαίρι, υπάρχει στον Σαρωνικό. Καταγάλανα νερά, φυσικά ιαματικά λουτρά, ταβερνάκια με ντόπια εδέσματα, εστιατόρια και μπαρ μιας μοντέρνας νυχτερινής ζωής. Αξίζει όμως να κοιτάξουμε και πέρα από αυτά, μιας και ο Σαρωνικός προσφέρει πολλά περισσότερα.  

Πολιτισμός παλιός και σύγχρονος…

Εδώ γεννήθηκε μέρος του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Εδώ εδράστηκε η πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου ελληνικού κράτους, εδώ επιβιώνουν ζωηρά τα χρώματα βυζαντινών τοιχογραφιών. Εδώ ευδοκιμούν υδροβιότοποι σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, δάση με αρχαία ελαιόδεντρα και στρέμματα με τα πασίγνωστα φιστικόδεντρα που χαρίζουν έναν παγκόσμιο καρπό. Ψαράδες, παραγωγοί, τεχνίτες, νησιώτες και σύγχρονοι επαγγελματίες εναρμονίζουν τη νέα ζωή με την ιστορία των χρόνων. Γι’ αυτό διαχρονικά, πολλοί σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες βρίσκουν εδώ καταφύγιο έμπνευσης και δημιουργίας.

Η σχέση μας με τον επιβάτη, αξία ανεκτίμητη…

Οι επιβάτες μας επιστρέφουν ξανά και ξανά. Ο δεσμός τους με τους τόπους αυτούς είναι ισχυρός. Εμείς καμαρώνουμε πως τους γνωρίζουμε, είτε φυσιογνωμικά, είτε προσωπικά, φυσικό επακόλουθο της μακροχρόνιας παρουσίας μας στο Σαρωνικό.

Στήριξη & ανάδειξη των νησιών…

Στη Saronic Ferries αφοσιωθήκαμε στο να βοηθήσουμε το κοινό να γνωρίσει τα νησιά μας και τον Σαρωνικό ως ιδανικό προορισμό, ανεξαρτήτως εποχής. Στεκόμαστε δίπλα σε όσα συμβαίνουν. Είμαστε χορηγοί σε κάθε πολιτιστικό και αθλητικό δρώμενο και στηρίζουμε οργανισμούς που επισκέπτονται τους προορισμούς μας για ενημέρωση ή δράση. Συμβάλλουμε στην προώθηση των νησιών με καμπάνιες διεθνούς προβολής, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του Σαρωνικού, τόσο αποκλειστικά όσο και συνδυαστικά, σαν ημερήσια απόδραση ποικίλων επιλογών (θάλασσα, διασκέδαση, πολιτισμός, πεζοπορίες κ.α.) δίπλα στην Αθήνα.

Καινοτομία και επενδύσεις σε αυτό που αγαπάμε…

Οι επενδύσεις αποτελούν βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας μας. Πέρυσι, μετά από 8 χρόνια, ζωντανέψαμε ξανά το λιμάνι της Σουβάλας ναυλώνοντας και δρομολογώντας ειδικά ένα επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο. Η ανταπόκριση του κόσμου μας ώθησε προς ένα γενναίο βήμα: την αγορά και μετασκευή ενός νέου πλοίου. Φέτος ετοιμαστήκαμε να καλωσορίσουμε την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», όμως η πανδημία μας άλλαξε τα σχέδια. Έτσι, το καλοκαίρι του 2021, θα αποτελέσει το πέμπτο μέλος ενός στόλου αποτελούμενου από τα ταχύτερα και ασφαλέστερα ferry boats της γραμμής. Παράλληλα, επενδύουμε σε αναβαθμίσεις των πλοίων μας, με πιο πρόσφατη τη φετινή ολική ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων του «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ», κορυφώνοντας την άνεση της μετάβασης στα νησιά.

Το ταξίδι πρέπει να είναι απλό…  

Αναπτύξαμε με δικούς μας πόρους ένα πλαίσιο διευκολύνσεων, με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών. Ενεργοποιήσαμε την ηλεκτρονική κράτηση, που σε συνδυασμό με έξυπνο προγραμματισμό δρομολογίων, εκμηδένισε τις ουρές φόρτωσης. Δημιουργήσαμε μια γενναιόδωρη κάρτα προνομίων, με την οποία ανταμείβονται τακτικά οι σταθεροί μας πελάτες βάσει αριθμού ταξιδιών. Αναβαθμίσαμε το customer service, διευρύνοντας και εκπαιδεύοντας το προσωπικό μας. Επενδύσαμε σε καινοτόμες διαδικασίες hands-free επιβίβασης, με ηλεκτρονικό εισιτήριο απευθείας από το booking site μας στο κινητό του επιβάτη, υπηρεσία που εν μέσω πανδημίας COVID-19 εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.  

Ιδιωτική πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση των νησιών του Σαρωνικού…

Μας αφορά και μας απασχολεί ο τρόπος που ταξιδεύει και εξυπηρετείται ο επιβάτης. Ζούμε κι εμείς εδώ, μοιραζόμαστε τα βιώματα που περιγράφουμε και συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ώστε να συνεχίσει ο τόπος μας να αναπτύσσεται. 

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
διαβάστε επίσης

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ Οδηγός Τουρισμού