Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 10ετής κάθειρξη σε 45χρονο για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη της συντρόφου του

EUROKINISSI

Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί και το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό

Ποινή 10ετούς κάθειρξης επιβλήθηκε σε 45χρονο, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια με θύμα την ανήλικη κόρη της πρώην συντρόφου του.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, όταν η 12χρονη (τότε) παθούσα εκμυστηρεύτηκε στη νονά της όσα είχαν προηγηθεί. Την περίοδο εκείνη, η ανήλικη είχε αποφασιστεί να απομακρυνθεί από την μητέρα της, η οποία είχε άλλα τέσσερα παιδιά, μεταξύ αυτών ένα με τον κατηγορούμενο. Όταν συμπλήρωσε τα 15 της έτη, η ανήλικη επιβεβαίωσε εκ νέου την καταγγελία της.

Ο ίδιος, στην απολογία του αρνήθηκε την εις βάρος του κατηγορία, κάνοντας λόγο για σκευωρία. «Είμαι επτά μήνες στη φυλακή χωρίς καμία απόδειξη. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι αβάσταχτο. Έβαλαν τη μικρή να με κατηγορήσει επειδή δεν με συμπαθούσαν» είπε, μεταξύ άλλων, ο 45χρονος. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι στεκόταν δίπλα στη σύντροφό του ακόμη και μετά τον χωρισμό τους, προσπαθώντας να βοηθήσει τα παιδιά της.

Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί και το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, επέστρεψε στη φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ