Skip to main content

Bed Bath & Beyond: Κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις – Καταποντίστηκε η μετοχή

Η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε την Τετάρτη μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένων του κλεισίματος καταστημάτων, των περικοπών θέσεων εργασίας και μιας προσφοράς μετοχών για την ανάκαμψη της δραστηριότητάς της, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να υποχωρήσουν κατά 27,3% στις συναλλαγές πριν από την αγορά.

Η εταιρεία προέβλεψε επίσης μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση 26% στις πωλήσεις στα ίδια καταστήματα για το β’ τρίμηνο και είπε ότι θα διατηρήσει την επιχείρηση buybuy Baby, την οποία είχε διαθέσει προς πώληση, αποφασίζοντας να περικόψει περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού των επιχειρήσεων και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ως μέρος αυτής της κίνησης, η εταιρεία κατάργησε τους ρόλους του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Διευθυντή καταστημάτων. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 32.000 εργαζόμενους.

Η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε την εξασφάλιση δανείου 375 εκατ. δολαρίων, με την αμερικανική λιανική αλυσίδα πώλησης οικιακών προϊόντων να γνωστοποιεί πως θα προχωρήσει σε μέτρα για τον περιορισμό του κόστους.

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 25%, με ζημία 358 εκατ. δολάρια, οδηγώντας στην απόλυση του Διευθύνοντος Συμβούλου Μαρκ Τρίτον τον Ιούνιο. Η εταιρεία προσέλαβε τη Σου Γκόουβ, ανεξάρτητη διευθύντρια του διοικητικού συμβουλίου, για να τον αντικαταστήσει προσωρινά.

Σύμφωνα τον οδικό χάρτη, η εταιρεία θα κλείσει 150 καταστήματα με χαμηλή απόδοση, θα εγκαταλείψει τρία από τα εννέα εμπορικά σήματα που κατέχει, συμπεριλαμβανομένων των Haven και Wild Sage.

naftemporiki.gr