Skip to main content

Φεστιβάλ Καννών: Τελετή έναρξης με λάμψη, συγκίνηση και μήνυμα Ζελένσκι

Επέστρεψε στις Κάννες μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας το περίφημο Φεστιβάλ, σκορπώντας λάμψη με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και όχι μόνο.

Η Τζούλιαν Μουρ κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ, ενώ στον Φόρεστ Γουίτακερ απονεμήθηκε ο Χρυσός Φοίνικας για το σύνολο του κινηματογραφικού και κοινωνικού του έργου.

Ξεχωριστή υποδοχή επιφύλαξε το 75ο φεστιβάλ στον Τομ Κρούζ, ο οποίος έπειτα από 30 χρόνια επέστρεψε στις Κάννες με το σίκουελ «Τοπ Γκαν Μάβερικ» που προβάλλεται εκτός συναγωνισμού και είναι sold out.

Ζελένσκι: «Στο τέλος το μίσος θα εξαφανιστεί και οι δικτάτορες θα πεθάνουν»

«Το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου διεξάγεται στη σκιά ενός αιματηρού πολέμου» επισήμανε στο χαιρετισμό του από το Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. λέγοντας επιπλέον:

«Έχουμε ανάγκη από ένα νέο Τσάπλιν να αποδείξει ότι σήμερα το σινεμά δεν σωπαίνει. Στο τέλος το μίσος θα εξαφανιστεί και οι δικτάτορες θα πεθάνουν. Τελικά πρέπει να νικήσουμε Πρέπει το σινεμά να εγγυηθεί αυτό το τέλος κι ότι κάθε φορά θα βρίσκεται με την πλευρά της ελευθερίας».

Το μήνυμα του Ζελένσκι, που εμφανίστηκε στο διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ με το χαρακτηριστικό του χακί μπλουζάκι, έγινε δεκτό με χειροκρότημα από το πλήθος στη Γαλλική Ριβιέρα, το οποίο σηκώθηκε μάλιστα όρθιο.