Skip to main content

Η Μελίνα Τραυλού προσωπικότητα της χρονιάς στην Ναυτιλία

Πραγματοποιήθηκε η 33η απονομή των διεθνών «Seatrade Maritime Awards» σε εκδήλωση στο  Λονδίνο - Στην Δωροθέα Ιωάννου, το  Seatrade Maritime Diversity and Inclusion Award

Ως προσωπικότητα της χρονιάς στην ναυτιλιακή βιομηχανία,   (Global Personality Award), βραβεύτηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού στο πλαίσιο της 33ης απονομής των διεθνών «Seatrade Maritime Awards» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο  Λονδίνο.

Η κα. Τραυλού εξελέγη το 2022 πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πετυχαίνοντας να γίνει η πρώτη πρόεδρος της Ένωσης, στα 106 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η Μελίνα Τραυλού η οποία δεν κατέστη εφικτό να παραστεί στην τελετή σε μήνυμά της επισήμανε:   “Ιδιαίτερη τιμή η βράβευσή μου με το «Global Personality Award» για το 2022, των Seatrade Maritime Awards. Η πίστη και το όραμά μου, ειδικά σε αυτήν την περίοδο των κρίσιμων γεωπολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών προκλήσεων, περιέχονται σε μία λέξη: ΕΝΟΤΗΤΑ. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, την τεχνογνωσία και την πίστη μας, μπορούμε να εξελιχθούμε. Η ευθύνη μας, ως ηγέτες του κλάδου μας, είναι να είμαστε ενωμένοι για να οδηγήσουμε τη ναυτιλία σε μια νέα εποχή. Και αυτό πρέπει να συμβεί, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεια. Για τους ανθρώπους μας, τα πλοία μας και το περιβάλλον. Μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις. Ενωμένοι, μπορούμε να ηγηθούμε και σε αυτή τη νέα, κομβικής σημασίας, εποχή».

Η Δωροθέα Ιωάννου

Η βραδιά είχε έντονο «ελληνικό άρωμα», αφού εκτός από την κα. Τραυλού τιμήθηκε και η Δωροθέα Ιωάννου, με το  Seatrade Maritime Diversity and Inclusion Award. Η κα. Ιωάννου είναι η πρώτη γυναίκα παγκοσμίως που  ανέλαβε καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου σε  P&I Club και πιο συγκεκριμένα στο American Club.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Επιτροπή των Seartrade Maritime Awards που τιμά εμένα και το Αμερικάνικο P&I Club για όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. H πραγματική αξία του club είναι που δείχνει πάντα ευαισθησία και υπευθυνότητα στην Indivituality-Διαφορετικότητα» ανέφερε παραλαμβάνοντας το βραβείο στο πλαίσιο της 33ης απονομής των Seatrade Maritime Awards.

Η Δωροθέα Ιωάννου έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι έγινε η πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος σε P&I Club και υπογράμμισε ότι δεν πέτυχε μόνη της να σπάσει αυτό το ταβάνι αλλά με τη συνδρομή και στο πλαίσιο της ανοιχτόμυαλης πολιτικής του American P&I Club.

“Δεν θα στεκόμουν εδώ αν δεν υπήρχαν όλοι οι εργαζόμενοι στου Club όχι μόνο η ηγετική ομάδα. Αποδέχομαι αυτό το βραβείο στο όνομα όλου του Αmerican Club», ανέφερε.