Skip to main content

Ορόσημο στην ιστορία της RAFARM η επιτυχής επιθεώρηση από τον US FDA

Μια εξαιρετική διάκριση για το υπερσύγχρονο εργοστάσιο και το ερευνητικό κέντρο της RAFARM, το οποίο απολαμβάνει ήδη διεθνούς αναγνώρισης, και ένας στρατηγικός στόχος ανάπτυξης της εταιρείας επισφραγίστηκαν από τον US Food & Drug Administration (FDA) με την ολοκλήρωση επιθεώρησης που πραγματοποίησε στις 17 Οκτωβρίου. Η επιτυχία αυτή είναι καρπός πολυετούς προσπάθειας, μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων της RAFARM, από όλα τα τμήματα που κατέθεσαν διαπιστευτήρια εμπειρίας, τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης, επιβεβαιώνοντας τις υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας του εργοστασίου της.   

Η RAFARM είναι η πρώτη ελληνική φαρμακοβιομηχανία που ολοκλήρωσε θετικά επιθεώρηση από τον FDA και αναμένει σύντομα και την επίσημη έγκριση. Η επιθεώρηση αφορούσε προϊόντα ανάπτυξης από το τμήμα R&D της RAFARM στη γραμμή παραγωγής στείρων ενέσιμων προϊόντων, των οποίων η ανάπτυξη και παραγωγή επιβάλλεται να πληρούν τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές.

Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί «διαβατήριο» της RAFARM για την τεράστια αγορά των ΗΠΑ. Παράλληλα, είναι μια σημαντική εξέλιξη τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, καθώς ο FDA θεωρείται παγκοσμίως ο οργανισμός με τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις σε προδιαγραφές παραγωγής και ανάπτυξης προϊόντων και πολλές μονάδες παραγωγής τροφίμων, φαρμάκων κ.ά. διεθνώς, έχουν αποτύχει να λάβουν έγκριση.

Ο αντιπρόεδρος της RAFARM, Άρης Μητσόπουλος, δήλωσε: «Για εμάς είναι μια μεγάλη και ξεχωριστή στιγμή. Αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της RAFARM, την ανάπτυξή της και το μέλλον της, αφού ουσιαστικά μας ανοίγει τον δρόμο για μια τεράστια αγορά όπως αυτή των ΗΠΑ και έχουν ήδη δρομολογηθεί συνεργασίες μεγάλης εμβέλειας. Η δραστηριοποίησή μας σε νέες αγορές, ανά τον κόσμο, αποτελεί στρατηγικό στόχο και πλέον εδραιώνεται η αναγνώρισή μας σε θέματα ποιότητας και αξιοπιστίας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, όσοι προσπάθησαν, ξενύχτησαν και πέτυχαν να κερδίσουμε όλοι μαζί αυτή τη σημαντική πρωτιά, η οποία αναδεικνύει την ποιότητα των φαρμακευτικών προϊόντων που παράγει η RAFARM, ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης για την ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων, σε όλο τον κόσμο». 

H RAFARM με περισσότερα από 45 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στη φαρμακευτική αγορά παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες. Διαθέτει τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, έκτασης 14.000 τ.μ., απασχολεί πάνω από 450 εργαζόμενους και έχει διεθνή παρουσία με περισσότερες από 1.500 άδειες εγκεκριμένων προϊόντων, εξαγωγές και στις πέντε ηπείρους σε 65 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς και η Αυστραλία. Η εταιρεία επενδύει το 6% του κύκλου εργασιών της στην έρευνα και ανάπτυξη.