Skip to main content

ΑstraZeneca: «Η Δύναμη του μΑΖί» στη μάχη αντιμετώπισης της COVID-19

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca λαμβάνει στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο δυναμικές πρωτοβουλίες, κάνοντας πράξη το μήνυμα «Η Δύναμη του μΑΖί». Συμμετέχει δυναμικά στη μάχη αντιμετώπισης του Sars-Cov-2, έχοντας ως  προτεραιότητες τη διατήρηση της σταθερής διάθεσης των φαρμάκων της, την υποστήριξη της επιστημονικής και υγειονομικής κοινότητας καθώς και τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της.

Ασθενοκεντρική προσέγγιση

Πιστή στη δέσμευσή της για απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία που χρειάζονται, διατήρησε τη σταθερή διάθεση των φαρμάκων της, διασφαλίζοντας την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Για την ενίσχυση της εξέτασης του πληθυσμού επιτάχυνε την ανάπτυξη στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων και συνεργάστηκε με κυβερνήσεις και φορείς στη διεξαγωγή υφιστάμενων προγραμμάτων ελέγχου. Ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης της AstraZeneca εργάζονται για τον προσδιορισμό μονοκλωνικών αντισωμάτων και την αξιολόγησή τους σε κλινικές δοκιμές, ως αγωγή για την πρόληψη της νόσου COVID-19.

Επιπλέον, η AstraZeneca συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού SARSCoV-2, με στόχο την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα και διανομή του σε τιμή κόστους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στην ίδια φιλοσοφία για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες κατά την πανδημία, έθεσε σε λειτουργία πρόγραμμα κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων.

Κατανοώντας την ανάγκη των ασθενών για επικοινωνία, η εταιρεία υποστήριξε διαδικτυακά σεμινάρια που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος, την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και τον Σύλλογο ασθενών «Άλμα Ζωής».

Στήριξη της επιστημονικής και υγειονομικής κοινότητας

Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη ενημέρωσης της ιατρικής κοινότητας διοργάνωσε live web casts παγκόσμιας εμβέλειας με τη συμμετοχή κορυφαίων εμπειρογνωμόνων  και εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας με αντικείμενο τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19. Τα web casts παρακολούθησαν περισσότεροι από 69.000 επαγγελματίες υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων από 152 χώρες.

Ακόμη προχώρησε σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη. Στη χώρα μας συμμετείχε στην προσπάθεια του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), προσφέροντας στο υπουργείο Υγείας 4.000 ιατρικές μάσκες FFP2, 10 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ και 43.000 PCR tests.

Οι εργαζόμενοι

Για τη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων της, η AstraZeneca εφαρμόζει μέτρα για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης και διάδοσης του SARS-CoV-2, εφαρμόζοντας τηλεργασία και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους εργαζόμενους στη διανομή φαρμάκων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ποικίλες ενέργειες για την ενίσχυση του ηθικού τους, όπως συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη για μικρούς και μεγάλους και διαδραστική επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων. «Η Δύναμη του μΑΖί» της  AstraZeneca απέσπασε τριπλή βράβευση στα Healthcare Business Awards 2020 στην κατηγορία «Δράσεις για την αντιμετώπιση της Covid-19»:

  1. SILVER-«Τεχνολογία και Καινοτομία»
  2. SILVER « Ασφάλεια, υποστήριξη και ενημέρωση των εργαζομένων»
  3. ΒRΟΝΖΕ«Δράσεις υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες»

«Με το μήνυμα “Η Δύναμη του μΑΖί” αναδεικνύουμε τη σημασία της ομοψυχίας και της κοινής προσπάθειας στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού. Στις δύσκολες στιγμές η δυναμική όλων μΑΖί πολλαπλασιάζεται καθώς γινόμαστε μια μεγάλη ομάδα, που μΑΖί θα παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».