Συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι τις 21/9 προτείνει η ΠΟΣΔΕΠ

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 18:52
UPD:12/09/2012 00:01

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε να προτείνει η Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) στους Συλλόγους των Διδασκόντων.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΣΔΕΠ, οι δραματικές συνέπειες των νέων μειώσεων των αποδοχών των πανεπιστημιακών και ερευνητών, οι οποίες σε συνδυασμό με τις περικοπές των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες, δημόσιες επενδύσεις και φοιτητική μέριμνα, και με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο προς εφαρμογή, καθιστούν άκρως προβληματική έως αδύνατη την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Τα περιθώρια αντοχής και ανοχής έχουν εξαντληθεί, τονίζει η Ομοσπονδία κάνοντας λόγο για πλήρη απαξίωση των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια και ισχυρό πλήγμα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο ενώ καλεί τους φοιτητές να κατανοήσουν τα αιτήματα των Πανεπιστημιακών και να επιδείξουν αλληλεγγύη.

Τέλος η ΠΟΣΔΕΠ ζητεί από τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο να στηρίξει αποτελεσματικά τους πανεπιστημιακούς και τα αιτήματά τους για αξιοπρεπείς αποδοχές και δίκαιη συμμετοχή στην κατανομή των βαρών για τη διέξοδο από την κρίση.

Σημειώνεται ότι οι πανεπιστημιακοί πραγματοποιήσαν το βράδυ συγκέντρωση μπροστά από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών, στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες περικοπές των αποδοχών τους, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς της Βουλή, κρατώντας αναμμένα κεριά.

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Σε νέες κινητοποιήσεις ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης από την κυβέρνηση των νέων μέτρων αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΟΛΜΕ

Όπως ανακοινώθηκε από την ΟΛΜΕ αποφασίστηκαν:

- Απογευματινό Συλλαλητήριο στη Βουλή την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα μέτρα.

- Ο κλάδος των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης των μέτρων, αν αυτή προηγηθεί της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των Τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών.

- Θα ακολουθήσει εισήγηση του δ.σ.της ΟΛΜΕ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και τη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ.

- Τέλος καλείται η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Δημοφιλή