Κυρ. Μητσοτάκης: Έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό, θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 12:32
UPD:12:52
SOOC/Alexandros Michailidis

Όπως είπε, οι πολίτες έχουν και γνώση και άποψη για τους πολίτικους προϊσταμένους των δύο υπουργείων που χειρίζονται τα εθνικά θέματα.

«Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στρέφοντας τα πυρά του στην κυβέρνηση με φόντα την ένταση στο Αιγαίο.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είπε ότι οι πολίτες έχουν και γνώση και άποψη για τους πολίτικους προϊσταμένους των δύο υπουργείων που χειρίζονται τα εθνικά θέματα.

Μάλιστα, σε ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος παρατήρησε ότι «σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται, δεν είναι καρναβάλι όλο τον χρόνο». 

Ο κ. Μηττοτάκης ανέφερε ότι το 2017 έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων τα τελευταία 15 χρόνια και πως τους τελευταίους μήνες έχουμε ασυνήθιστη ένταση στην περιοχή των Ιμίων.

«Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί δεν είχαμε ανάλογη ένταση πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», πρόσθεσε, χρεώνοντάς της «μεγάλες ευθύνες». 

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. διερωτήθηκε τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία. «Τόνισε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν και θα παραμείνουν ελληνικό έδαφος; Διότι ακόμη και αυτές οι αυτονόητες επισημάνσεις που όφειλε να τις είχε κάνει δεν αναφέρθηκαν στη διαρροή του Μαξίμου», σημείωσε.

Ακόμη, εξέφρασε έντονη ανησυχία γιατί το τελευταίο περιστατικό στα Ίμια αποτελεί –όπως είπε- άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την εντελώς απροετοίμαστη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, η οποία όχι μόνο δεν ωφέλησε, αλλά επιδείνωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του για τα ελληνοτουρκικά έσπευσε να επισημάνει πως «πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο στο Αιγαίο ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά και ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση». 

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και με αιχμή το Σκοπιανό, λέγοντας ότι ακόμη και σήμερα άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖ, άλλα οι ΑΝΕΛ και πως «υπάρχουν αρκετοί υπουργοί που μέχρι πρότινος υποστήριζαν τη λέξη Μακεδονία σκέτη και μέχρι σήμερα δεν έχουν αρνηθεί αυτήν την απαράδεκτη θέση».

«Για ποσό ακόμη θα συνεχίσουν να είναι μαζί παρότι διαφωνούν σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα;», διερωτήθηκε.

Ακόμη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε «να διχάσει την αντιπολίτευση και μας βρήκε βέβαια ενωμένους, γιατί στα εθνικά θέματα εμείς δεν παίζουμε».

«Επιχείρησε να διχάσει τους πολίτες, αποκάλεσε ακροδεξιούς όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια», πρόσθεσε και ανέφερε ότι όταν συνειδητοποίησε ότι συμμετείχαν και προσωπικότητες από την Αριστερά «συνέχισε τις προσβολές μιλώντας για ετερόκλητο όχλο». 

Δημοφιλή