Ρώσος κρατείται στην Πράγα για κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 12:21
UPD:12:23
SHUTTERSTOCK

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε - για πρώτη φορά επισήμως - τη Ρωσία για εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων κατά οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου (φωτ. αρχείου).

Η τσεχική αστυνομία συνέλαβε και κρατεί Ρώσο ο οποίος καταζητείται σε σχέση με τις επιθέσεις χάκερς κατά των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το FBI, ενώ η Interpol έχει εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τον ύποπτο, διευκρινίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της η τσεχική αστυνομία.

Ο Ρώσος πολίτης κρατείτο σε ξενοδοχείο της Πράγας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο. Η τσεχική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ ή όχι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη σύλληψη. Δεν έχει γίνει γνωστό για ποιες επιθέσεις καταζητείται ο Ρώσος πολίτης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε - για πρώτη φορά επισήμως - τη Ρωσία για εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων κατά οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι ένα σκάνδαλο κυβερνοεπιθέσεων δεν θα ήταν προς το συμφέρον των ΗΠΑ.

Δημοφιλή