ΟΟΣΑ: Κίνδυνος «άτακτης χρεοκοπίας» της Κίνας

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 12:26
UPD:12:30
REUTERS/ALY SONG

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η Κίνα θα πρέπει να δράσει άμεσα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων και άλλων τομέων της οικονομίας.

Για τον κίνδυνο της «άτακτης χρεοκοπίας» προειδοποιεί την Κίνα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κάνοντας λόγο για μια σειρά αυξανόμενων χρηματοπιστωτικών κινδύνων.

Το Πεκίνο, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, θα πρέπει να δράσει άμεσα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων και άλλων τομέων της οικονομίας, οι οποίοι θεωρούνται υψίστης σημασίας για την Κίνα.

«Η ασιατική χώρα θα πρέπει να εξισορροπήσει την οικονομία της και να διαφυλάξει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου» αναφέρει, ενδεικτικά.

Όσον αφορά παράλληλα, το real estate, επισημαίνει πως η διόρθωση των ανισορροπιών εκτιμάται ότι θα απαιτήσει χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών.

Ειδική μνεία γίνεται και στο υψηλό εταιρικό χρέος (170% του ΑΕΠ το 2016), το οποίο παρά τη μείωση της φορολογίας, εξακολουθεί να συνιστά σημαίνον εμπόδιο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΟΣΑ αναμένει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 6,5% το 2017 και στο 6,3% το 2018.

naftemporiki.gr

Σχολιασμένα