Ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης, ύψους 250 εκατ. ευρώ, από την Τρ. Κύπρου

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 09:47
UPD:09:49
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Την επιτυχή έκδοση ομολόγου δευτεροβάθμιου κεφαλαίου μειωμένης εξασφάλισης, ύψους 250 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου.

Το ομόλογο, λήξεως στις 19 Ιανουαρίου του 2027, εκδόθηκε στην ονομαστική αξία και φέρει επιτόκιο ύψους 9,25%.

Σύμφωνα με τους όρους της έκδοσης, η κυπριακή τράπεζα θα έχει το δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης στις 19 Ιανουαρίου του 2022, υπό την αίρεση λήψεως όλων των απαραίτητων εγκρίσεων. 

Το οµόλογο θα εισαχθεί στην αγορά Euro MTF του Χρηµατιστηρίου του Λουξεµβούργου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το προϊόν της έκδοσης του ομολόγου θα βελτιστοποιήσει το ύψος και τη σύνθεση των κεφαλαίων και των υποχρεώσεων της τράπεζας, με θετική επίδραση περίπου 130 μονάδων βάσης στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν, σχολίασε τα εξής: «Η επιτυχής επιστροφή της Τράπεζας στις διεθνείς αγορές καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην Τράπεζα. Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς την ομαλοποίηση της χρηματοδοτικής δομής της Τράπεζας, μετά την πρόσφατη πλήρη αποπληρωμή της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), και αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Τράπεζας για ανάκτηση της ισχυρής της θέσης».

Ο διακανονισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου.

Credit Suisse και HSBC ενήργησαν ως γενικοί συντονιστές (Global  Coordinators) και συνδιαχειριστές του βιβλίου, ενώ BofA Merrill Lynch και Deutsche Bank ως κοινού συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών.

naftemporiki.gr

Σχολιασμένα