Skip to main content

ΗΠΑ: Νέο μέτωπο στο Κογκρέσο αυτή τη φορά για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης

Στην κατάθεση νομοσχεδίου αναφορικά με τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως τις 11 Δεκεμβρίου, προχώρησαν οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Νίτα Λόουι, με το νομοσχέδιο αυτό θα αποφευχθεί ένα κλείσιμο της κυβέρνησης στο τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς τα χρήματα για τη χρηματοδότησή της έχουν εξαντληθεί.

Ωστόσο το εν λόγω νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει τα 21,1 δισ. δολάρια τα οποία προρίζει η κυβέρνηση Τραμπ για την ενίσχυση των αγροτών, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των Ρεπουμπλικανών.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει σήμερα επί του νομοσχεδίου, σύμφωνα με μία πηγή των Δημοκρατικών και το νομοσχέδιο προβλέπεται να φτάσει στην ολομέλεια της Γερουσίας αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Το νέο ομοσπονδιακό οικονομικό έτος αρχίζει την 1η Οκτωβρίου.

Το νομοσχέδιο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δώσει περισσότερο χρόνο στα μέλη του Κογκρέσου για την επεξεργασία των ομοσπονδιακών δαπανών για την περίοδο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021 και αναφορικά με τα κονδύλια για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, την υγεία, τα εθνικά πάρκα, τα διαστημικά προγράμματα, αλλά και την ασφάλεια των αεροδρομίων και των συνόρων.