Skip to main content

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με ανατροπή η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ δεινοπάθησε στο «Μαδριγάλ» στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε το σκορ της ήττας της (0-2) στο «Άνφιλντ».

Στην επανάληψη όμως ο μεγάλος αγγλικός σύλλογος έπαιξε σαν… Λίβερπουλ, ανέτρεψε την κατάσταση κι έφυγε με τη νίκη (3-2) και την πρόκριση για τον τελικό του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ (28/5), ούσα η πρώτη φιναλίστ.

Στο πρώτο ημίχρονο το «κίτρινο υποβρύχιο» του Ουνάι Έμερι «βομβάρδιζε» το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ κι έφτασε στο 2-0 με τα γκολ των Ντιά μόλις στο τρίτο λεπτό και Κοκελέν στο 41ο.

Η είσοδος του Λουίς Ντίας στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου όμως, «ανακάτεψε την τράπουλα», καθώς με την ταχύτητα και την τεχνική του ο νεοεισελθών προκάλεσε «πανικό» στην άμυνα της Βιγιαρεάλ.

Η Λίβερπουλ μείωσε στο 62΄ με τον Φαμπίνιο και οι Ισπανοί κατάρρευσαν, με αποτέλεσμα η αντίπαλός τους να κυριαρχήσει απόλυτα. 

Ο Ντίας ισοφάρισε πέντε λεπτά αργότερα (67΄), ενώ ο Μανέ διασφάλισε την πρόκριση στο 74΄ φεύγοντας στην αντεπίθεση και περνώντας και τον Ρούλι για το τελικό 3-2.