Skip to main content

Copa del Rey: Σημαντικό προβάδισμα η Σεβίλη

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Copa del Rey απόκτησε η Σεβίλη έναντι της Μπαρτσελόνα, μετά το 2-0 που επικράτησε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην φάση των «8».

Η ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και αξιοποίησε την υπεροχή της στο δεύτερο ημίχρονο, όταν κατάφερε να σκοράρει δύο φορές και, πλέον, θα πάει στη ρεβάνς του «Νόου Καμπ» ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην τετράδα του θεσμού.

Ο Σαράμπια στο 58΄ και ο Μπεν Γεντέρ στο 76΄ ήταν οι σκόρερ της Σεβίλης, η οποία είχε κι άλλες ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το «εισιτήριο» από το πρώτο κιόλας ματς.

Η έμπνευση του Ερνέστο Βαλβέρδε να ξεκουράσει τον Λιονέλ Μέσι και να μην τον πάρει στην αποστολή αποδείχθηκε πέρα για πέρα λανθασμένη, καθώς η απουσία του σούπερ σταρ των Καταλανών από την ενδεκάδα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο τεχνικός της «Μπαρτσα» συνειδητοποίησε στο β΄ μέρος ότι το εκτεταμένο rotation που επιχείρησε δεν έφερε αποτέλεσμα και προσπάθησε με κάποιες διορθωτικές κινήσεις να φτιάξει τα «κακώς κείμενα».

Λίγο μετά το 1-0 έριξε στον αγώνα τους Λουίς Σουάρες και Κουτίνιο, ωστόσο, τα πράγματα δεν άλλαξαν, όπως και με την είσοδο του Ζόρντι Άλμπα στο 80΄.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιανουαρίου στην Βαρκελόνη (22:30).