Skip to main content

Η αποστολή αναζήτησης ζωής στο δορυφόρο Ευρώπη του Δία θα μεταφέρει και μηνύματα σε εξωγήινους (βίντεο)

To σκάφος της αποστολής Cipper θα φτάσει στην Ευρώπη μεταφέροντας τα μυνήματα της ανθρωπότητας στο Διάστημα

Θα υπάρχουν κωδικοποιημένες πληροφορίες της ανθρωπότητας προς νοήμονες πολιτισμούς

To Europa Clipper το διαστημικό σκάφος της NASA θα ξεκινήσει το ταξίδι του τον προσεχή Οκτώβριο με προορισμό την Ευρώπη, το παγωμένο φεγγάρι του Δία που έχει διαπιστωθεί ότι διαθέτει ένα υπόγειο ωκεανό και αποτελεί έναν από τους κόσμους του ηλιακού μας συστήματος που είναι υποψήφιος να διαθέτει ζωή έστω και σε μικροβιακό επίπεδο.

Πέρυσι η NASA κάλεσε τους φίλους του Διαστήματος να στείλουν το όνομα τους στη διαστημική υπηρεσία για να τα τοποθετήσει στο σκάφος και να ταξιδέψουν στο Διάστημα. Όπως έγινε γνωστό το σκάφος θα μεταφέρει και ένα μήνυμα προς τους… εξωγήινους. Η NASA σε συνεργασία με τον οργανισμό METI που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών για την μετάδοση μηνυμάτων της ανθρωπότητας στο Διάστημα με προορισμό κάποιον νοήμον εξωγήινο πολιτισμό.

Το νερό

Συλλέχθηκαν ηχητικά αρχεία σε 103 γλώσσες τα οποία μετατράπηκαν σε κυματομορφές που μετατρέπουν αυτούς τους ήχους σε εικόνες. Όλα αυτά έχουν ενσωματωθεί σε μια πλακέτα της ασπίδας προστασίας του σκάφους από την ακτινοβολία του Δία. Ένα μέρος του μηνύματος αντικατοπτρίζει τα δεδομένα του νερού το οποίο θα αναζητήσει η αποστολή και αποτελεί το πιο κρίσιμο παράγοντα παρουσίας της ζωής όπως τουλάχιστον εμείς την γνωρίζουμε. Υπάρχει επίσης η λέξη νερό όπως αναφέρεται στις 103 λέξεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα στέλνει στο Διάστημα μηνύματα προς τους εξωγήινους. Στις αποστολές Pioneer και Voyager τοποθετήθηκαν στα σκάφη αντικείμενα με οπτικές και ηχητικές πληροφορίες για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη Γη.

Naftemporiki.gr