Skip to main content

Η Microsoft ιδρύει τμήμα τεχνητής νοημοσύνης με μεταγραφή… Τσάμπιονς Λιγκ

Η εταιρεία προσέλαβε ένα από τα κορυφαία στελέχη στη βιομηχανία της ΑΙ

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον συνιδρυτή του βρετανικού εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης DeepMind ως επικεφαλής ενός νέου τμήματος τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργεί ο γίγαντας του λογισμικού.

Για την θέση αυτή η Microsoft είχε προσλάβει τον Σαμ Άλτμαν όταν ο συνιδρυτής και επικεφαλής της OpenAI, της εταιρείας που δημιούργησε το ChatGPT, είχε εκδιωχθεί από το Δ.Σ. της OpenAI πριν τελικά επιστρέψει πανηγυρικά στη θέση του λίγες μέρες αργότερα.  Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι η Microsoft στην οποία ανήκει το 49% της OpenAI την ελέγχει πλέον πλήρως και διοικητικά αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν την εμποδίζει από το να θέλει να δημιουργήσει και ένα αυτόνομο δικό της πόλο ανάπτυξης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Έτσι η Microsoft στράφηκε στον 39 ετών Μουσταφά Σουλεϊμάν που ίδρυσε μαζί με τον ελληνοκυπριακής καταγωγής γκουρού του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης Ντέμη Χασάμπη την DeepMind, μια πρωτοπόρο εταιρεία ΑΙ, την οποία εξαγόρασε πριν από δέκα χρόνια έναντι περίπου μισού δισ. ευρώ η Google.  Ο Σουλεϊμάν έχει φύγει από την DeepMind από το 2022 και θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος του νέου τμήματος της Microsoft που θα ονομάζεται Microsoft AI που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ασχολείται εκτός από την έρευνα γενικότερα και στην ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για καταναλωτικά προϊόντα.

Η Microsoft προσέλαβε το «μυαλό» της DeepMind, Μουσταφά Σουλεϊμάν, να «τρέξει» το Copilot

Το νέο… αίμα

Ο Σουλεϊμάν έχει ιδρύσει τη νεοφυή εταιρεία  Sulyeman’s Inflection AI και όπως έγινε γνωστό πολλοί εργαζόμενοι της θα ενταχθούν στο τμήμα της Microsoft και μένει να γίνει γνωστό αν τελικά θα συνεχίσει αυτή η start up την αυτόνομη πορεία της ή αν θα συγχωνευθεί τελικά στην Microsoft.

«Γνωρίζω τον Μουσταφά εδώ και αρκετά χρόνια και τον θαύμαζα πολύ ως ιδρυτή του DeepMind και του Inflection και ως οραματιστή, παραγωγό προϊόντων και δημιουργού πρωτοποριακών ομάδων που ακολουθούν τολμηρές αποστολές. Αυτή η έγχυση νέων ταλέντων θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τον ρυθμό μας» ανέφερε σε δήλωση του ο επικεφαλής της Microsoft Σάτια Νατέλα στην άμεση και αποτελεσματική αντίδραση που επέδειξε στη κρίση στην OpenAI πιστώνεται όπως λένε οι αναλυτές η απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης.

Naftemporiki.gr