Skip to main content

Είναι fake η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον μετά την χειρουργική επέμβαση;

INSTAGRAM/princeandprincessofwales/

Τα μεγάλα ειδησεογραφικά αλλά και φωτογραφικά πρακτορεία την αποσύρουν ως προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας Κάθριν, κατά κόσμον Κέιτ Μίντλετον, ευχαρίστησε την βρετανική κοινή γνώμη για τα μηνύματα υποστήριξης στο πρώτο δημόσιο μήνυμά της, μετά από την χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο και το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της στην οποία ποζάρει μαζί με τα παιδιά της.

Όμως από το βράδυ της Κυριακής κάποιοι παρατήρησαν ορισμένες λεπτομέρειες στη φωτογραφία που μοιάζουν αταίριαστες με την όλη εικόνα, δημοσιοποίησαν τις υποψίες τους ότι κάτι δεν πάει καλά με τη φωτογραφία και ξεκίνησε από τους χρήστες του Διαδικτύου μια επισταμένη έρευνα που αποκάλυψε μια σειρά από σημεία της φωτογραφίας τα οποία δείχνουν ότι είναι κατά πάσα πιθανότητα αν όχι βεβαιότητα προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας. Ήδη κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters, to Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά και μεγάλα φωτογραφικά πρακτορεία όπως το Getty ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τη φωτογραφία εκτιμώντας ότι είναι πιθανότατα προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας.

Το φερμουάρ στην ζακέτα της πριγκίπισσας δεν φαίνεται να είναι σωστά τοποθετημένο, τα μαλλιά της Σαρλότ στο δεξί της ώμο είναι πολύ πιο κοντά από εκείνα στον αριστερό της. Επίσης το μανίκι αλλά και η φούστα της Σαρλότ δεν έχουν την εμφάνιση που θα έπρεπε για την στάση στην οποία βρίσκεται. Το πιο σημαντικό εύρημα όμως είναι ότι η πριγκίπισσα φωτογραφίζεται χωρίς να φορά ούτε τη βέρα της, ούτε ένα μονόπετρο που μέχρι σήμερα δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση χωρίς να τα φορά.

Όπως είναι ευνόητο η εξέλιξη αυτή εγείρει νέα ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας ενώ επίσης προκαλεί ερωτήματα η ερασιτεχνική όπως αποδεικνύεται απόπειρα των υπευθύνων επικοινωνίας του παλατιού να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη με αυτή την φωτογραφία σε μια εποχή  που υπάρχουν πολύ προηγμένα μέσα δημιουργίας ρεαλιστικών fake εικόνων αν αυτή ήταν η απόφαση της βασιλικής οικογένειας.

Naftemporiki.gr