Skip to main content

Ο Ελον Μασκ στέλνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το νέο του πλήρωμα με μια ρωγμή στο σκάφος (βίντεο)

πηγή φωτό. (NASA)
Στιγμιότυπο από την εκτόξευση του σκάφους με το νέο πλήρωμα του ISS

Η ζημιά εντοπίστηκε λίγο πριν την εκτόξευση αλλά τελικά δόθηκε το πράσινο φως

Με ένα πύραυλο Falcon 9 της Space X εκτοξεύτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 04 Μαρτίου από το Κέιπ Κανάβεραλ της Φλόριντα το σκάφος Crew Dragon επίσης της διαστημικής εταιρείας του Ελον Μασκ που μεταφέρει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το νέου του πλήρωμα που αποτελείται από τρεις Αμερικανούς αστροναύτες και ένα Ρώσο κοσμοναύτη.

Η εκτόξευση κινδύνεψε με αναβολή όταν διαπιστώθηκε ότι είχε βρεθεί μια μικρή ρωγμή στην καταπακτή του Crew Dragon. Οι μηχανικοί εξέτασαν τη ρωγμή και ανέφεραν ότι δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος για το σκάφος και το πλήρωμα δίνοντας το πράσινο φως να προχωρήσει η αντίστροφή μέτρηση.

«Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος και αναμένουμε ότι το κενό που δημιουργείται από αυτή τη ρωγμή θα κλείσει καθώς το υλικό θα διογκωθεί με τη θέρμανση επανεισόδου και, τέλος, βρίσκεται στην κάτω πλευρά θέρμανσης του όχημα κατά την επανείσοδο. Η ομάδα μηχανικών εδώ δηλώνει βέβαιη στην συνέχιση της αποστολής» ανέφεραν σε δήλωση τους οι μηχανικοί της αποστολής. Το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου 16 ώρες και μέλη του πληρώματος έκαναν κάποια σχόλια ότι όλα πάνε καλά καθώς το σκάφος εγκατέλειπε τα σύνορα της Γης.

Naftemporiki.gr