Skip to main content

Οι ρομποτικοί σερβιτόροι αναλαμβάνουν υπηρεσία (βίντεο)

πηγή LG

Θα σερβίρουν αλλά και θα εξυπηρετούν με πολλούς τρόπους τους πελάτες των καταστημάτων εστίασης.

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να έχει κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά ο τομέας της ρομποτικής συνεχίζει να εξελίσσεται, με την βοήθεια της ΑΙ σε πολλές περιπτώσεις είναι η αλήθεια, και να εμφανίζει νέα εντυπωσιακά σε δυνατότητες νέα ρομπότ.

Η LG Electronics παρουσίασε το νέο LG CLOi ServeBot (μοντέλο LDLTR30), ένα έξυπνο ρομπότ για εξυπηρέτηση πελατών που είναι κατάλληλο για χώρους όπου απαιτείται σερβίρισμα, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων. Διαθέτοντας ένα γρήγορο και σταθερό σύστημα αυτόνομης κίνησης με δυνατότητα χειρισμού διαφόρων τύπων δαπέδων, καθώς και αναβαθμισμένο σχεδιασμό με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, το LG CLOi ServeBot παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες. Το νέο μοντέλο διαθέτει επίσης λειτουργία καθοδήγησης για να βοηθά τους πελάτες να βρίσκουν τον δρόμο τους, ώστε το προσωπικό να αφιερώνει περισσότερο χρόνο σε άλλες δραστηριότητες.

Το LG CLOi ServeBot, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2020, έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια, νοσοκομεία και κτίρια γραφείων και είναι βελτιστοποιημένο για την παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών. Η τελευταία έκδοση προσφέρει βελτιωμένη επίδοση οδήγησης με 6 τροχούς και αυτόνομη ανάρτηση, επιτρέποντας τη σταθερή λειτουργία σε διάφορα είδη δαπέδων, όπως χαλί και πλακάκια τύπου braille. Διαθέτει επίσης τρισδιάστατη κάμερα και αισθητήρα ανίχνευσης φωτός και αποστάσεων (LiDAR). Αυτό επιτρέπει στο CLOi ServeBot να μεταφέρει με ασφάλεια ποτά και γεύματα ακόμη και όταν κινείται σε επιφάνειες με κλίση έως και 5 χιλιοστά (0,2 ίντσες). Επιπλέον, αυτή η προηγμένη τεχνολογία επιτρέπει στο CLOi ServeBot να κινείται ομαλά στα εμπόδια, διασφαλίζοντας ότι κανένα από τα “φορτία” του δεν θα ανατραπεί.

Το νέο LG CLOi ServeBot προσφέρει επίσης αυξημένη αποθηκευτική ικανότητα και ευελιξία. Τα τέσσερα ευκόλως προσβάσιμα ράφια του (21 x 17 ίντσες) – συμπεριλαμβανομένου ενός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συρτάρι – μπορούν να διαχειριστούν συνολικά φορτίο έως και 40 κιλά. Το αναβαθμισμένο LG CLOi ServeBot προσφέρει επιπλέον άνεση με τις επάνω θέσεις και τις ποτηροθήκες του και διαθέτει πρόσθετο συρτάρι στο κάτω μέρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση αντικειμένων όπως χαρτοπετσέτες και σκεύη. Για επιπλέον ευελιξία, τα ράφια του LG CLOi ServeBot είναι αποσπώμενα και μπορούν να ρυθμιστούν προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε εύρος 2,8 ιντσών.

Το πιο πρόσφατο CLOi ServeBot της LG παρέχει πιο έξυπνη εξυπηρέτηση, χάρη στη μεγάλη οθόνη 10,1 ιντσών και το ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Οι χειριστές μπορούν να προσαρμόσουν το αυτόνομο ρομπότ για ένα συγκεκριμένο σενάριο χρήσης επιλέγοντας την κατάλληλη έκφραση προσώπου και προβάλλοντας βίντεο, εικόνες ή κείμενο. Ως εκ τούτου, το LG CLOi ServeBot μπορεί να επικοινωνεί σχετικές πληροφορίες στους πελάτες, όπως συστάσεις μενού ή προσφορές και να διαφημίζει υπηρεσίες από συνεργαζόμενες εταιρείες. Επιπλέον, το LG CLOi ServeBot μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψυχαγωγικούς σκοπούς, όπως η προβολή προσωποποιημένου περιεχομένου για ειδικές εκδηλώσεις και γιορτές. Επιπλέον, τα νέα ρομπότ εξυπηρέτησης της LG επικοινωνούν μεταξύ τους για να συντονίζουν τις κινήσεις τους, διευκολύνοντας την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία σε χώρο εστίασης.