Skip to main content

Αυτός είναι ο αληθινός Φρόντο που ζούσε κάποτε στη Γη

Αυτή πιθανώς ήταν η μορφή των μικρόσωμων ανθρώπων που ζούσαν στην Ινδονησία. πηγή φωτό (Cicero Moraes

Δόθηκε μορφή στο μυστηριώδες είδος κοντών ανθρώπων που ζούσε κάποτε σε νησί της Ινδονησίας.

Το 2003 ανακαλύφθηκε στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας ο σκελετός ενός ανθρώπου που φαινόταν ότι ανήκε σε ένα άγνωστο είδος μικρών σε μέγεθος ανθρώπων. Μετά από έρευνες δύο ετών στο νησί αυτό ανακαλύφθηκαν και άλλοι σκελετοί αυτού του άγνωστου είδους που είχε ύψος περίπου ένα μέτρο. Ανακαλύφθηκαν επίσης διάφορα εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούσε αυτή η φυλή ανθρώπων που οι ανθρωπολόγοι εκτιμούν ότι ζούσε απομονωμένη σε αυτό το νησί για περίπου 150 χιλιάδες έτη όταν πριν από περίπου 50-60 χιλιάδες έτη πέθαναν τα τελευταία της μέλη.

Οι επιστήμονες ονόμασαν αυτό το είδος Homo floresiensis ή Άνθρωπος του Φλόρες. Οι ερευνητές που ανακάλυψαν τον Homo floresiensis τον ονόμασαν Χόμπιτ, από την φανταστική φυλή που περιγράφει ο Τόλκιν στο ομώνυμο έργο του και έχει σχεδόν το ίδιο ύψος με τον H. floresiensis. Στους τοπικούς μύθους, υπάρχουν αρκετές αναφορές για μικροσκοπικά πλάσματα που ονομάζονται Έμπου Γκόγκο ακόμα και κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Ομάδα Ιταλών αρχαιολόγων συνεργάστηκε με τον Βραζιλιάνο γραφίστα Σίσερο Μοράες που ειδικεύεται στις 3D απεικονίσεις και η συνεργασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας εικόνας του προσώπου του Homo floresiensiesis που όπως υποστηρίζουν είναι ότι πιο ρεαλιστικό έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα αφού έχουν γίνει διάφορες απόπειρες να αποτυπωθεί οπτικά αυτό το μυστηριώδες είδος.

πηγή φωτό Cicero Moraes

«Σε γενικές γραμμές, πιθανώς είχαν λιγότερο προεξέχουσα μύτη από τους σύγχρονους άνδρες, η περιοχή του στόματος ήταν λίγο πιο προβαλλόμενη από τη δική μας και ο όγκος του εγκεφάλου ήταν σημαντικά μικρότερος» λέει ο Μοράες που μαζί με τους αρχαιολόγους θα παρουσιάσουν την εργασία τους στο περιοδικό γραφιστικής «OrtogOnLineMag».