Skip to main content

Η Samsung εξορίζει τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης από το εταιρικό της δίκτυο

Ο νοτιοκορεατικός βιομηχανικός γίγαντας φοβάται την υποκλοπή και διασπορά των τεχνολογιών της.

Σε μια κίνηση που ήδη συζητείται και πιθανώς να αποφασίσουν να κάνουν και άλλες εταιρείες προέβη η Samsung. Η διοίκηση του νοτιοκορεατικού βιομηχναικού γίγαντα που είναι γνωστός για τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα του αλλά δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς έδωσε εντολή στους εργαζόμενους της εταιρείας να μην χρησιμοποιούν στους εταιρικούς υπολογιστές, στα εταιρικά tablet, στα εταιρικά κινητά τηλέφωνα και γενικότερα στο εσωτερικό της ηλεκτρονικό δίκτυο προγράμματα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT και το Bard.

Το ChatGPT όπως και άλλα παρόμοια προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε κάθε δεδομένο και πληροφορία δέχεται από κάποιον να την χρησιμοποιεί στη συνέχεια σε απαντήσεις που θα δώσει σε κάποιο άλλο χρήστη σε σχετικό ερώτημα που θα του υποβληθεί. Επιπλέον η εταιρεία OpenAI που δημιούργησε και εξελίσσει το ChatGPT έχει ομολογήσει ότι καταγράφει τα δεδομένα των επικοινωνιών κάθε χρήστη με το πρόγραμμα για να μπορεί όπως υποστηρίζει να βελτιώνει το σύστημα της έτσι ώστε το περιεχόμενο που παρέχει το πρόγραμμα να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις πολιτικές ασφαλείας της εταιρείας.

Η Samsung έλαβε αυτή την απόφαση αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι κάποιοι εργαζόμενοι της τροφοδότησαν, καλή τι πίστει, το ChatGPT με δεδομένα για τους ημιαγωγούς (τσιπάκια) που κατασκευάζει η Samsung και η εταιρεία φοβάται τώρα ότι η τεχνολογία της θα διαρρεύσει στους ανταγωνιστές της. Στη σχετική επιστολή που έστειλε στους εργαζομένους η διοίκηση της Samsung αναφέρεται ότι οι νέες τεχνολογίες γενετικής τεχνητής νοημοσύνης είναι  χρήσιμες αλλά μέχρι να δημιουργηθούν στην εταιρεία δικλείδες ασφαλούς χρήσης αυτών των τεχνολογιών δεν πρέπει κανείς εργαζόμενος να προσπαθήσει να τις χρησιμοποιήσει και σε περίπτωση που κάποιος παρακούσει την εντολή κινδυνεύει με απόλυση.

Naftemporiki.gr