Skip to main content

O Ρίτσαρντ Μπράνσον απολύει το 85% της Virgin Orbit μετά την αποτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου της εταιρείας

Στιγμιότυπο από την αποτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου της Virgin Orbit (Virgin Orbit/Greg Robinson)

Η αποτυχία της εκτόξευσης οδήγησε σε αδυναμία εξεύρεσης νέων κεφαλαίων για τη λειτουργία της εταιρείας.

Στον όμιλο αερομεταφορών Virgin του Βρετανού μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον είχαν προστεθεί τα τελευταία χρόνια και δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαστημική βιομηχανία. Η Virgin Galactic η οποία θα αναπτύξει δραστηριότητα στον αποκαλούμενο διαστημικό τουρισμό και η Virgin Orbit που κατασκευάζει πυραύλους για μεταφορά φορτίων (π.χ δορυφόρους) στο Διάστημα.

Πρόσφατα η Virgin Orbit επιχείρησε να εκτοξεύσει από βρετανικό έδαφος ένα πύραυλο που θα μετέφερε στο Διάστημα δορυφόρους όμως το εγχείρημα ήταν απιτυχημένο και όπως αποδείχτηκε στην επιτυχία της εκτόξευσης είχε ποντάρει κυριολεκτικά τα πάντα ο Μπράνσον. Όπως φαίνεται τα οικονομικά της εταιρείας εξαρτώνταν αποκλειστικά από αυτή την εκτόξευση αφού δεν υπήρχαν κεφάλαια που να στηρίξουν τη λειτουργία της σε περίπτωση αποτυχίας αναμένοντας πελάτες και επενδυτές μετά την επιτυχή εκτόξευση.

Η αποτυχία της εκτόξευσης όπως ήταν αναμενόμενο δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον πελατών και αποθάρρυνε επίσης υποψηφίους επενδυτές στο να βάλουν κεφάλαια στην εταιρεία. Η Virgin Orbit που εδρεύει στις ΗΠΑ με επιστολή της στις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές ενημερώνει ότι θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της εταιρείας σε ποσοστό 85% για να περιορίσειστο ελάχιστο δυνατό τα κόστη της.

Αναμένεται να απολυθούν περί τους 675 εργαζομένους στην εταιρεία από όλους τους τομείς της θέτοντας την έτσι επί της ουσίας σε μια κατάσταση που μοιάζει με αναστολή λειτουργίας αφού δεν θα συνεχιστεί προς το παρόν τουλάχιστον η προσπάθεια εκτόξευσης κάποιου πυραύλου.

Naftemporiki.gr