Skip to main content

Accenture: «Ψαλίδι» για 19.000 θέσεις εργασίας

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Η Accenture αναμένει τώρα ότι η ετήσια αύξηση των εσόδων θα είναι μεταξύ 8% και 10%, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για αύξηση 8% έως 11%.

Η Accenture Plc μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις της για τα έσοδα και τα κέρδη της και αποφάσισε να περικόψει περίπου το 2,5% του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή 19.000 θέσεις εργασίας, το τελευταίο σημάδι ότι η επιδείνωση των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών εξαντλεί τις δαπάνες των επιχειρήσεων για υπηρεσίες πληροφορικής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Περισσότερες από τις μισές θέσεις εργασίας που θα περικοπούν θα αφορούν τις μη τιμολογούμενες εταιρικές λειτουργίες της, ανακοίνωσε η Accenture την Πέμπτη, στέλνοντας τις μετοχές της με άνοδο 6,4%. Από τα τέλη του περασμένου έτους, ο τομέας της τεχνολογίας έχει απολύσει εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους λόγω της κάμψης της ζήτησης που προκαλείται από τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων.

Η ανταγωνίστρια Cognizant Technology Solutions (CTSH.O) σημείωσε τον περασμένο μήνα «υποτονική» αύξηση των κρατήσεων, ή των συμφωνιών που έχουν στα σκαριά οι εταιρείες υπηρεσιών πληροφορικής, το 2022 και προέβλεψε τριμηνιαία έσοδα χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Η IBM Corp (IBM.N) και η κορυφαία ινδική εταιρεία υπηρεσιών πληροφορικής Tata Consultancy Services (TCS.NS) έχουν επίσης επισημάνει αδυναμία στην Ευρώπη, όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τις δαπάνες των πελατών.

Η Accenture αναμένει ετήσια αύξηση εσόδων 8-10%

Η Accenture αναμένει τώρα ότι η ετήσια αύξηση των εσόδων θα είναι μεταξύ 8% και 10%, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για αύξηση 8% έως 11%. Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται στο εύρος των 10,84 έως 11,06 δολαρίων έναντι 11,20 έως 11,52 δολαρίων προηγουμένως. Η εταιρεία αναμένει ότι θα επιβαρυνθεί με 1,2 δισ. δολάρια σε δαπάνες αποζημίωσης μέχρι το οικονομικό έτος 2023 και 2024.

«Οι εταιρείες παραμένουν επικεντρωμένες στην εκτέλεση συμπιεσμένων μετασχηματισμών», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Julie Sweet σε τηλεφώνημα μετά τα αποτελέσματα αναφερόμενη στο πώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να γίνουν πιο λιτές στην ασταθή οικονομία.

Μια έρευνα σε περισσότερους από 1.000 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον τομέα της πληροφορικής από την αμερικανική Enterprise Technology Research δήλωσε ότι σχεδιάζουν να μειώσουν την αύξηση του προϋπολογισμού τους για το 2023. Οι προσδοκίες αύξησης είναι πλέον 3,4%, από 5,6% αύξηση που αποτυπώθηκε τον Οκτώβριο του 2022. «Εν ολίγοις, τα στοιχεία δείχνουν ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον μπροστά μας για τις εταιρείες συμβούλων», δήλωσε ο Erik Bradley, επικεφαλής στρατηγικής δέσμευσης στην εταιρεία έρευνας αγοράς τεχνολογίας.

naftemporiki.gr