Skip to main content

Η πρώτη διαδραστική παιδική χαρά (βίντεο)

Τα παιδιά παίζουν σε ένα φουτουριστικό περιβάλλον και παράγουν μουσική παίζοντας. (πηγή φωτό Virgin Media O2/YouTube)

Οι κούνιες, οι τσουλήθρες και τα άλλα παιχνίδια μετατρέπονται σε μουσικά όργανα όταν τα χρησιμοποιούν τα παιδιά.

Η βρετανική εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών Virgin Media O2 δημιούργησε μια παιδική χαρά στο πάρκο King Square στο King Square στο οποίο δημιουργούνται κατά καιρούς μοντέρνοι χώροι ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του είναι η πρώτο interactive παιδική χαρά. Οι κούνιες, οι τσουλήθρες και όλα τα παιχνίδια στο «The Connected Playground» όπως ονομάστηκε η παιδική χαρά είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες, πιεζοηλεκτρικά συστήματα και υπέρυθρες ακτίνες που παρακολουθούν τις κινήσεις των παιδιών.

Τα παιχνίδια μετατρέπονται σε μουσικά όργανα με έντονους πολύχρωμους φωτισμούς με την μουσική που παράγεται από τις κινήσεις των παιδιών στα παιχνίδια να μεταδίδεται από τα ηχεία που είναι εγκατεστημένα στον χώρο. Κάθε παιδί «συνθέτει» τη δική του μουσική βάσει των κινήσεων του μέσα στην παιδική χαρά και μια εφαρμογή επιτρέπει στους γονείς να αποθηκεύσουν την μουσική αυτή στο κινητό τους τηλέφωνο για να την ακούν τα παιδιά στο σπίτι ως μια ευχάριστη ανάμνηση από την ώρα που πέρασαν στην παιδική χαρά.

Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν ότι διάβασαν τις τελευταίες έρευνες για το πώς περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά στη Βρετανία και είδαν ότι έχει περιοριστεί πολύ ο χρόνος που περνούν σε εξωτερικούς χώρους και που τρέχουν, παίζουν κλπ. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο που να συνδυάζει τις σύγχρονες τεχνολογίες με τις εξωτερικές δραστηριότητες έτσι ώστε να δελεαστούν τα παιδιά να αφήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές με τις οποίες απασχολούνται στο σπίτι και να βγουν να παίξουν έξω από αυτό. Πλήθος ερευνών έχει δείξει άλλωστε ότι όσο περισσότερο χρόνο περνούν τα παιδιά έξω παίζοντας τόσο μεγαλύτερες είναι οι ευεργετικές επιπτώσεις στην ψυχική αλλά και φυσική κατάσταση τους ενώ επίσης έχουν μεγαλύτερη όρεξη να διαβάσουν τα σχολικά τους μαθήματα.

Naftemporiki.gr