Skip to main content

Συνδρομητική πρόσβαση για το ChatGPT

Η εταιρεία που δημιούργησε το διάσημο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί μια έκδοση του με μηνιαία συνδρομή

Βλέποντας το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει συγκεντρώσει το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που δημιούργησε και εξελίσσει συνεχώς, το διάσημο πλέον ChatGPT, η εταιρεία AI ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας συνδρομητικής έκδοσης του προγράμματος που ξεκινά την πιλοτική της λειτουργία άμεσα. Το ChatGPT Plus θα έχει μηνιαία συνδρομή 20 δολαρίων και θα προσφέρει στους συνδρομητές πιο γρήγορη και εύκολη τη χρήση του προγράμματος σε σχέση με την ελεύθερης πρόσβασης έκδοση του.

Οι συνδρομητές θα έχουν άμεση πρόσβαση στο πρόγραμμα ακόμη και όταν η «κίνηση» σε αυτό είναι πολύ μεγάλη, η απόκριση του προγράμματος στα αιτήματα και την επικοινωνία μαζί του με τους συνδρομητές θα είναι ταχύτερη από αυτή των χρηστών της ανοικτής έκδοσης ενώ οι συνδρομητές θα έχουν επίσης προτεραιότητα στη χρήση νέων εργαλείων, εφαρμογών και υπηρεσιών που αναπτύσσονται συνεχώς για το πρόγραμμα.

Όπως έκανε γνωστό η AI η συνδρομητική υπηρεσία θα είναι σε πρώτη φάση διαθέσιμη μόνο στους χρήστες στις ΗΠΑ αλλά πολύ σύντομα θα είναι διαθέιμη και στους χρήστες άλλων χωρών. Κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιεί το ChatGPT έστω και για μια απλή ερώτηση ή αναζήτηση η απάντηση που λαμβάνει έχει ένα πολύ μικρό κόστος για την εταιρεία αλλά δεδομένης της δημοφιλίας του προγράμματος και των εκατομμυρίων αιτημάτων που δέχεται καθημερινά το κόστος αυτό έχει αρχίσει να γίνεται αξιοσημείωτο και η AI θέλει να το περιορίσει μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας.

Οι δυνατότητες του ChatGPT μοιάζουν απεριόριστες και έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται ανταγωνιστικά προγράμματα, με επίκεντρο την Κίνα, δημιουργώντας ένα νέο ραγδαία αναπτυσσόμενο τεχνολογικό κλάδο που πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να μεταλλάξει όχι μόνο τον κυβερνοχώρο αλλά να φέρει μια νέα επανάσταση στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου παρόμοια με αυτή που έφερε το Διαδίκτυο.

Naftemporiki.gr