Skip to main content

Το πρώτο αυτοκίνητο… Home Theatre (βίντεο)

H ΒΜW κατασκεύασε ένα μοντέλο που διαθέτει οθόνη 32 ιντσών μετατρέποντας το όχημα σε κινηματογραφική αίθουσα.

Η BMW ρίχνει στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης ένα όχημα που κλέβει τις εντυπώσεις για τις τεχνολογικές αλλά και ψυχαγωγικές του δυνατότητες. Το BMW i7 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 544 ίππους. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορούν να φορτίσουν ικανοποιητικά το όχημα (ως και 80%) μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας. Η αυτονομία του σε πλήρη φόρτιση είναι περίπου 600 χλμ.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να κάνει τη διαφορά με αυτό το μοντέλο όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρει στους επιβάτες για να απολαμβάνουν τις διαδρομές με αυτό. Διαθέτει οθόνες αφής τύπου tablet για τους επιβάτες και προσφέρει σύνδεση 5G με το Διαδίκτυο. Εκείνη όμως που κλέβει την παράσταση είναι μια οθόνη 32×9 ιντσών ανάλυσης 8K που κατεβαίνει από την οροφή στις πίσω θέσεις των επιβατών και μετατρέπει το όχημα σε ένα αληθινό home theatre. H οθόνη έχει ενσωματωμένες διάφορες streaming υπηρεσίες για να παρακολουθήσουν οι επιβάτες μια ταινία ή κάποια τηλεοπτική σειρά στη μέγιστη ποιότητα.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πώς όταν οι επιβάτες επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την οθόνη το πίσω παρμπρίζ σκοτεινιάζει για να μην αποσπάται η προσοχή από τους οδηγούς των αυτοκινήτων που βρίσκονται πίσω από την BMW i7 αλλά αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός του οχήματος θα πρέπει να βασίζεται όση ώρα βλέπουν ταινία οι επιβάτες μόνο στους δύο πλαϊνούς καθρέφτες του. H τιμή του οχήματος ακολουθεί τα υψηλά του στάνταρτ και αναλόγως των αξεσουάρ που θα παραγγείλει κάποιος το τελικό ποσό μπορεί να φτάσει τα 160 χιλιάδες ευρώ.

Naftemporiki.gr