Skip to main content

Uber Freight: Προχώρησε σε 150 απολύσεις

Οι απολύσεις επηρεάζουν την ομάδα ψηφιακής διαμεσολάβησης του τμήματος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Uber Freight.

Η Uber Freight απέλυσε 150 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 3% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων του τμήματος.

Οι απολύσεις επηρεάζουν την ομάδα ψηφιακής διαμεσολάβησης του τμήματος, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Freight Lior Ron σε μήνυμα που επικαλείται το CNBC. Πρόκειται για τις πρώτες απολύσεις από το 2020, κατά τις πρώτες εβδομάδες του κλειδώματος της Covid.

Τι είναι η Uber Freight;

Η Uber Freight ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 στο Τέξας και προσφέρει εργαλεία δεδομένων σε μεταφορείς και φορτωτές. Η εφαρμογή ταιριάζει τους οδηγούς φορτηγών με το φορτίο που χρειάζεται να μεταφερθεί. Επιπλέον, βοηθά τους φορτωτές να προκηρύσσουν ταχύτερα φορτία, καθώς και να τα παρακολουθούν από την αρχή έως το τέλος.

Η Uber εγκαινίασε τη μονάδα εμπορευματικών μεταφορών το 2017 με την πεποίθηση ότι οι εταιρείες μεταφοράς φορτηγών και τα φορτωμένα εμπορεύματα θα μπορούσαν να αντιστοιχιστούν χρησιμοποιώντας την ίδια ιδέα που διέπει την τεχνολογία ride-hailing της εταιρείας. Η μονάδα κατέγραψε έσοδα ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2022, αυξημένα κατά 336% σε ετήσια βάση.

«Όπως γνωρίζετε, η αγορά εφοδιαστικής αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια σειρά από αντίξοες συνθήκες, οι οποίες έχουν επηρεάσει την πελατειακή μας βάση καθώς και τον κλάδο συνολικά», δήλωσε ο Ron στους εργαζομένους. «Επιταχύναμε τις προσλήψεις πέρυσι σε ορισμένους τομείς της επιχείρησής μας, σχεδιάζοντας μια διαφορετική οικονομική πραγματικότητα, αλλά οι όγκοι δεν υλοποιήθηκαν όπως αναμενόταν».

Οι απολύσεις δεν αφορούν ολόκληρη την εταιρεία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ότι δεν σχεδιάζει απολύσεις σε ολόκληρη την εταιρεία.

Οι περικοπές έρχονται σε συνέχεια πολύ βαθύτερων απολύσεων στον τομέα της τεχνολογίας στην Alphabet, Meta, Amazon, Microsoft και το Twitter. Τον Νοέμβριο, η υπηρεσία διανομής DoorDash απέλυσε 1.250 εργαζόμενους, ή το 6% του προσωπικού της, εβδομάδες μετά την περικοπή του 13% του προσωπικού της πλατφόρμας μεταφοράς με αυτοκίνητο Lyft.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι «θα λάβουν πακέτα αποχώρησης και υποστήριξης που περιλαμβάνουν αποζημίωση, εκτεταμένη υγειονομική περίθαλψη και πληρωμή μπόνους 2022, υποστήριξη για την τοποθέτηση και την καριέρα και, κατά περίπτωση, υπηρεσίες μετανάστευσης», δήλωσε ο Ron.

Η Uber θα δημοσιεύσει τα κέρδη της για το 2022 για το σύνολο του έτους στις 8 Φεβρουαρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC