Skip to main content

Ιδού η ισχυρότερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο (βίντεο)

πηγή φωτό CSSC Haizhuang

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της μπορεί να ηλεκτροδοτήσει 40 χιλιάδες νοικοκυριά.

Ακόμη και οι χώρες που επιμένουν στη εκτεταμένη χρήση ορυκτών καυσίμων οργανώνονται για ένα μέλλον που θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο κινεζικός κρατικός ναυπηγικός οργανισμός CSSC Haizhuang παρουσίασε μια ανεμογεννήτρια η οποία όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της είναι η ισχυρότερη που υπάρχει αυτή την στιγμή στον κόσμο. Η ανεμογεννήτρια έχει μέγεθος παρόμοιο με αυτό επτά γηπέδων ποδοσφαίρου. Οι λεπίδες της έχουν μήκος 128 μέτρων και η διάμετρος της τουρμπίνας της είναι 260 μέτρα. Η ανεμογεννήτρια σχεδιάστηκε για τοποθέτηση μέσα στη θάλασσα και σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορεί να ηλεκτροδοτεί 40 χιλιάδες νοικοκυριά.

Αν η απόδοση της είναι πράγματι αυτή που αναφέρεται όπως είναι ευνόητο θα μπορούν να δημιουργηθούν θαλάσσια αιολικά πάρκα με πολλές τέτοιες ανεμογεννήτριες που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ικανή να καλύψεις τις ανάγκες ολόκληρων πόλεων. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποια περιοχή της Κίνας θα εγκατασταθούν σε πρώτη φάση αυτές οι ανεμογεννήτριες αλλά δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την κατασκευή τους.

https://www.youtube.com/watch?v=6670vZB6tis

Υπολογίζεται ότι η χρήση αυτής της τουρμπίνας περιορίζει τη χρήση ορυκτών καυσίμων κατά 25 χιλιάδες τόνους ετησίως που μεταφράζεται σε αποφυγή εκπομπής 61 χιλιάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ετησίως. Οπότε όπως και στην περίπτωση της παραγωγής ρεύματος η μαζική χρήση αυτών των ανεμογεννητριών μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τα στελέχη της CSSC Haizhuang αναφέρουν ότι η ανεμογεννήτρια θα βοηθήσει την Κίνα να πιάσει τον στόχο που έχει θέσει να αποκτήσει ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (μηδενικές εκπομπές άνθρακα) μέχρι το 2060.

Naftemporiki.gr