Skip to main content

Ένα (ρομποτικό) σούπερ μόντελ θα σερβίρει καφέ στο Ντουμπάι

Η πραγματική και η ρομποτική Νταϊάνα Γκαμπντουλίνα. (πηγή φωτό RDI Robots Company)

Το ανδροειδές είναι το ρομποτικό alter ego της Νταϊάνα Γκαμπντουλίνα που κάνει καριέρα μοντέλου κυρίως στις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης.

Καθώς το Ντουμπάι μετατρέπεται με ταχύ ρυθμό σε μια φουτουριστική πόλη βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας δεν θα μπορούσε να λείπουν από εκεί κάθε είδους ρομπότ και ανδροειδή παροχής υπηρεσίων στους κατοίκους και τους τουρίστες της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό έγινε γνωστό ότι με την έλευση του νέου έτους θα ανοίξει τις πόρτες του το Donna Cyber Cafe, μια καφετέρια στην οποία τους πελάτες θα εξυπηρετεί ένα ανδροειδές και μάλιστα όχι ένα «συνηθισμένο» ανδροειδές αλλά ένα… σούπερ μόντελ.

πηγή φωτό RDI Robots Company

Πιο συγκεκριμένα το ανδροειδές σχεδιάστηκε καθ’ εικόνα και ομοίωση της Νταΐάνα Γκαμπντουλίνα η οποία κάνει καριέρα μοντέλου στην Ανατολική Ευρώπη. Το ανδροειδές θα σερβίρει καφέ και παγωτά στους πελάτες του καταστήματος, θα επικοινωνεί μαζί τους πιάνοντας κουβέντα και θα βγάζει σέλφις μαζί τους. Το ανδροειδές έχει δέρμα από σιλικόνη, τα μάτια του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά ενώ γενικότερα θα μπορεί το πρόσωπο του να παίρνει διάφορες ρεαλιστικές (ανθρώπινες) εκφράσεις. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του το ανδροειδές μπορεί εκτός από ανθρώπινες εκφράσεις να εκφράζει και κάποια συναισθήματα ενώ έχει ικανότητα να κάνει ακόμη και κάποια ειρωνικά σχόλια αν δίνει τέτοιο περιθώριο η επικοινωνία με κάποιους πελάτες.

πηγή φωτό RDI Robots Company

Εκτός από το ανδροειδές η καφετέρια που θα λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο διαθέτει και άλλα ρομποτικά συστήματα και μηχανισμούς που σερβίρουν καφέ, αναψυκτικά και παγωτά στους πελάτες οι οποίοι θα πληρώνουν σε ένα αυτόματο σύστημα συναλλαγών.

Naftemporiki.gr