Skip to main content

O νέος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών δρ. Σταμάτης Κριμιζής μιλά εφ’ όλης της ύλης στο Ναυτεμπορική TV

Ο δρ. Σταμάτης Κριμιζής μιλάει για την καριέρα του, το πότε θα ταξιδέψει ο άνθρωπος στη Σελήνη και τον Άρη και για το αν υπάρχει τελικά ζωή μακριά από τη Γη.

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 1ης Δεκεμβρίου 2022, εξέλεξε τον ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή, επόπτη του γραφείου Διαστημικής Ερεύνης και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και ομότιμο διευθυντή του Κέντρου Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ως αντιπρόεδρό της για το έτος 2023. O δρ. Σταμάτης Κριμιζής, ο μοναδικός επιστήμονας που έχει επισκεφτεί όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος συμμετέχοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (π.χ. κατασκευή οργάνων διαστημοπλοίων) σε αποστολές που πέρασαν και κατέγραψαν δεδομένα από τους πλανήτες έδωσε μεγάλη σύνεντευξη στη Ναυτεμπορική TV.

Ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας στον τομέα του Διαστήματος που ανάμεσα στα άλλα είναι Oμότιμος Διευθυντής των Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε την σταδιοδρομία του, στις εμβληματικές αποστολές που συμμετείχε όπως αυτή των διαστημικών σκαφών Voyager που ταξιδεύουν πλέον έξω από το ηλιακό μας σύστημα, στην αποστολή Artemis της NASA για την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη, για τη συμμετοχή του σε προγράμματα άμυνας της Γης από αστεροειδείς, στην αποίκηση του Άρη αλλά και στην πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Naftemporiki.gr