Skip to main content

Ο Κάνιε Γουέστ θα αγοράσει το «τραμπικό» μέσο κοινωνικής δικτύωσης Parler

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του Twitter και του Instagram να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς του Κάνιε Γουέστ μετά από αντισημιτικά σχόλια που ανάρτησε ο διάσημος καλλιτέχνης συμφώνησε να εξαγοράσει το Parler, ένα μικρής απήχησης μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί κέντρο ανταλλαγής απόψεων ατόμων που κινούνται στη σφαίρα της πολιτικής ατζέντας και γενικότερα των απόψεων που εκφράζει ο Ντόναλντ Τραμπ και οι υποστηρικτές του.

Την είδηση της συμφωνίας εξαγοράς από τον Ye, όπως αυτοαποκαλείται πλέον ο Γουέστ, έκανε το ίδιο το Parler αναφέροντας ότι αυτή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. «Ο Ye δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί ότι θα αποκλειστεί από τα social media» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Parler, Τζορτζ Φάρμερ. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το ποσό που έδωσε ο Γουέστ για να αποκτήσει το Parler με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για ένα ποσό λίγων δεκάδων εκατ. εκατομμυρίων δολαρίων αφού το Parler κινείται στις παρυφές του κόσμου των social media και η απήχηση του είναι ακόμη πολύ περιορισμένη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού Forbes ο τραγουδιστής, συνθέτης, μουσικός παραγωγός αλλά και σχεδιαστής μόδας μετά το πολύκροτο διαζύγιο του με την Κιμ Καρντάσιαν έχει περιουσιακά στοιχεία ύψους δύο δισ. δολαρίων. Το Parler ιδρύθηκε το 2018 και έχουν δημιουργηθεί 15 εκατ. λογαριασμοί χρηστών. Η δυναμική της πλατφόρμας ισχυροποιήθηκε στη διάρκεια των εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ αλλά έκτοτε το ενδιαφέρον των χρηστών ατόνησε και η εταιρεία αναζητούσε τρόπους για να κερδίσει έδαφος στη βιομηχανία των social media. Για να γίνει αντιληπτή η θέση του Parler στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων τον Σεπτέμβριο το Parler είχε 90 χιλιάδες downloads έναντι 9 εκατομμυρίων του Twitter.

Στο Parler διατηρούν λογαριασμούς στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αλλά και επώνυμοι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικανών όμως στην πλατφόρμα έχουν βρει καταφύγιο και πολλές οργανωμένες ομάδες της άκρας δεξιάς οι οποίες έχουν εκδιωχθεί από τα υπόλοιπα social media.

Εκτός από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες και φυσικά την προσωπική του ζωή ο Κάνιε Γουέστ έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πολλές φορές τα τελευταία χρόνια για αμφιλεγόμενες απόψεις ή δηλώσεις που έχει κάνει ορισμένες από τις οποίες στη συνέχεια απέσυρε αναφέροντας ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και κάποιες φορές λέει πράγματα που δεν τα εννοεί. Επίσης έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Naftemporiki.gr