Skip to main content

Ερχονται οι ρομποτικοί μανικιουρίστες

Χρησιμοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια ρομποτικά συστήματα στα εργοστάσια και τα τελευταία χρόνια τα ρομπότ έχουν εισβάλει σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας μας. Βρίσκονται σε μαγαζιά ως σερβιτόροι, μάγειρες και μπάρμεν, σε χώρους υποδοχής δίνοντας πληροφορίες, σε νοσοκομεία ως νοσηλευτές και στα σπίτια ως «κατοικίδια», ως φύλακες και ως οικιακές συσκευές (π.χ σκούπες).

Αφού λοιπόν πίνουμε ένα καφέ, ποτό ή φαγητό που έχει φτιάξει ένα ρομπότ γιατί να μην αφήσουμε ένα ρομπότ να μας κάνει μανικιούρ; Η αμερικανική εταιρεία Clockwork δημιούργησε ένα ρομποτικό μανικιουρίστα. To ρομπότ ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία 3-D με τα συστήματα αυτά να χαρτογραφούν το μέγεθος και το σχήμα των χεριών και στη συνέχεια να πραγματοποιείται το μανικιούρ μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα λεπτών.

Το ποσό που καλείται να πληρώσει κάποιος που θα επιλέξει το ρομποτικό μανικιουρίστα είναι μόλις δέκα ευρώ με την κατασκευάστρια εταιρεία να ευελπιστεί ότι με αυτή την τιμή θα μπουν σφήνα στη βιομηχανία της περιποίησης νυχιών που υπολογίζεται ότι έχει τζίρο σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή την στιγμή περίπου 11 δισ. δολάρια. Κατά μέσο όρο ένα μανικιούρ διαρκεί 45-60 λεπτά και κοστίζει από 30-100 ευρώ, ανάλογα το είδος της υπηρεσίας που παρέχεται.

Ήδη η Clockwork έχει έρθει σε συμφωνία με την μεγάλη αμερικανική αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων Target για να τοποθετήσει σε πρώτη φάση τα ρομπότ μανικιούρ σε έξι από αυτά τα καταστήματα. Η Target διαθέτει περίπου δύο χιλιάδες καταστήματα σε όλο τον κόσμο.