Skip to main content

Top 5 Dell Laptops: Ανακάλυψέ τα

Ψάχνοντας για laptop, αποκλείεται να μην έχεις συναντήσει κάποιο μοντέλο της Dell σε ολόκληρο το… ταξίδι σου. Πρόκειται για έναν εκ τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως και επίσης, για έναν από τους πιο ευέλικτους. Η γκάμα laptop της Dell περιλαμβάνει τουλάχιστον μια πρόταση για οποιονδήποτε τύπο χρήστη – τον επαγγελματία και τον φοιτητή, τον γραφίστα και τον gamer, τον προγραμματιστή και τον απλό «σέρφερ» του διαδικτύου.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις πολλές σειρές που διατηρεί η εταιρεία, τις οποίες ανανεώνει τακτικά ώστε να υπάρχει πάντοτε ένα μοντέλο με τα χαρακτηριστικά που σε καλύπτουν, οτιδήποτε κι αν αναζητάς. Είτε πρόκειται για κάποιο ευέλικτο δύο-σε-ένα είτε για το laptop που θα αντέχει διψήφιο αριθμό ωρών με μια φόρτιση, η Dell έχει την απάντηση.

Το υπέρτατο φορητό για όλη τη μέρα

Κατασκευασμένα για να τα έχει κανείς παντού μαζί τους, τα laptops έχουν τη φορητότητα στο DNA τους. Αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποτε οι υπολογιστές καταλάμβαναν -κυριολεκτικά- ένα γήπεδο, τότε είναι πράγματι απίστευτο το πώς πλέον χώρεσε πολύ πιο εξελιγμένη και ισχυρή τεχνολογία σε σώμα που χωράει στις τσάντες μας.

Κι όμως, η Dell δεν αρκείται απλά στη φορητότητα. Με τη σειρά Dell XPS, προσφέρει εξαιρετικά λεπτά και ελαφριά laptops συνδυαστικά με εντυπωσιακές τεχνικές προδιαγραφές, που τα καθιστούν από τα δυνατότερα όχι μόνο στην κατηγορία τους αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο των φορητών υπολογιστών. Για παράδειγμα, το Dell XPS 9310 ανήκει στην κατηγορία των μικρών και φορητών laptop, έχοντας οθόνη μεγέθους 13.4” και τόσο λεπτό σώμα ώστε να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από ένα βιβλίο ή ένα φάκελο στην τσάντα σου.

Επιπλέον, η μπαταρία του μπορεί να ξεπεράσει με ευκολία τις 12 ώρες χρήσης, κάτι που το καθιστά ένα από τα κορυφαία στον τομέα της αυτονομίας. Το καλύτερο είναι πως το καταφέρνει ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά τον επεξεργαστή, με έναν Intel Core i7-1165G7 να είναι η πηγή της δύναμή του, πλαισιωμένος από τεράστια και ταχύτατη 16GB LPDDR4x RAM και έναν εξίσου γρήγορο και καθόλου ενεργοβόρο SSD NVMe μεγέθους 1TB. Με λίγα λόγια, είναι σε θέση να καλύψει με το παραπάνω την καθημερινότητα ενός χρήστη που ταξιδεύει πολύ και βρίσκεται διαρκώς στο πόδι, με μπαταρία που δύσκολα βρίσκει ανταγωνιστή και αξιοζήλευτες επιδόσεις συστήματος για πληθώρα εργασιών.

Πρωτοποριακό design για πολλαπλές χρήσεις

Για τον καθένα από εμάς, το laptop μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό. Οι δυνατότητές τους τα κάνουν εξαιρετικά ευέλικτα κι έτσι για κάποιους είναι εργαλείο δουλειάς, για άλλους το κέντρο της ψυχαγωγίας τους, ενώ για μερικούς είναι και τα δύο ή ακόμη περισσότερα.

Με σκοπό να εξυπηρετήσει τον multitasker, δηλαδή τον χρήστη που θα κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα στον υπολογιστή του, η Dell σχεδίασε τα 2-in-1 laptop της που προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη την κάθε στιγμή. Ένα υπέροχο παράδειγμα είναι ο Dell Inspiron 5400, ένας υπολογιστής που συνδυάζει την δύναμη και άνεση ενός laptop με την ευελιξία και ξεγνοιασιά ενός tablet. Αυτό διότι μπορεί να ρυθμιστεί ο τρόπος που στέκεται, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω των ενώσεων οθόνης και σώματος, οι οποίοι μπορούν ακόμη και να κάνουν το μέρος του πληκτρολογίου να ενώνει με την πίσω όψη της οθόνης – πρακτικά, να γίνει tablet. Φυσικά, ενσωματώνει οθόνη αφής οπότε δεν θα μοιάζει απλά με ένα tablet, αλλά θα μπορεί να λειτουργήσει και σαν ένα – ένα πολύ ισχυρό tablet, βέβαια, με Windows 10 και επεξεργαστή Intel Core i5-1035G1.

Συνδυαστικά με την ταχύτατη μνήμη RAM και το μέσο αποθήκευσης M.2 SSD NVMe, προσφέρει υψηλές επιδόσεις για να καλύψει με ευκολία πολλά περισσότερα από την απλή καθημερινότητα ενός χρήστη, πάντοτε με το μοναδικό design του που το κάνει μια ιδανική επιλογή για τόσο για χαλαρή παρακολούθηση βίντεο όσο και για εργασία.

Gaming & γραφικά: υπάρχει λύση

Τα gaming laptops αποτελούν την αιχμή του δόρατος όταν πρόκειται για εξελιγμένες τεχνολογίες, καθώς χρειάζονται όχι απλώς καλό επεξεργαστή ή καλή κάρτα γραφικών, αλλά και πληθώρα άλλων εξαρτημάτων για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του software που θα «τρέχουν». Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά περισσότερα από games, μιας και τα εντυπωσιακά τους χαρακτηριστικά υπερκαλύπτουν ανάγκες που μπορεί να έχει ένας χρήστης για προγράμματα γραφείου.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Dell G5 15, ένα μηχάνημα που δύσκολα θα τα βρει «σκούρα» σε οποιαδήποτε εργασία. Είναι εξοπλισμένο με εξαπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7-10750H, μνήμη RAM 16GB DDR4 και ενσωματωμένο αποθηκευτικό μέσο PCIe NVMe M2. SSD 1TB, με μια NVIDIA GeForce RTX 2060 να συμπληρώνει το σύνολο. Με λίγο πιο απλά λόγια, μπορεί να παίξει με ευκολία οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα του με άνεση και είναι συμβατό με την τεχνολογία ray tracing που ολοένα και υιοθετείται από περισσότερα παιχνίδια, για φωτισμό και αντανακλάσεις που εύκολα μπορεί κάποιος να μπερδέψει με την πραγματική ζωή. Η εξαιρετικά φωτεινή του οθόνη, που είναι επίσης αντιθαμβωτική, απολαμβάνει επίσης απίστευτο ρυθμό ανανέωσης που αγγίζει τα 300Hz – από τα υψηλότερα νούμερα που προσφέρονται στην αγορά, είτε μιλάμε για laptop είτε για οθόνη σταθερού υπολογιστή.

Όπως είναι κατανοητό, τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από gaming υψηλών προδιαγραφών. Για κάποιον που επεξεργάζεται γραφικά, είτε φωτογραφίες είτε βίντεο, το Dell G5 15 είναι ένα μικρό «θαύμα» μιας και μπορεί να τα διαχειριστεί με περίσσια ευκολία. Το σύστημα ψύξης του υπόσχεται πως ακόμη και σε απαιτητικές εργασίες, όπως το rendering ενός τεράστιου βίντεο που απαιτεί από το σύστημα να δουλεύει «στο τέρμα» για πολλή ώρα, θα στηρίζει το μηχάνημα και θα το προφυλάσσει από την υπερθέρμανση, η οποία συνεπάγεται πτώση σε απόδοση.

Ο επαγγελματίας βρήκε τον… συνεργάτη του

Η επιλογή laptop για έναν επαγγελματία, που θα περνάει μεγάλο μέρος της μέρας του σε αυτό καθημερινά, είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Πρέπει η συσκευή να είναι αξιόπιστη σε βάθος χρόνου, ευέλικτη ως προς τις θύρες και ασφαλής γιατί περιέχει πολύ σημαντικά δεδομένα. Βέβαια, δεν θα πρέπει να υστερεί σε επιδόσεις καθώς τι να κάνεις ένα πολύ καλά προστατευμένο laptop που όμως σε περιορίζει με την ταχύτητά του;

Όλα τα παραπάνω υπάρχουν σε μια συσκευή, με το όνομα Dell Vostro 5401. Απευθυνόμενο στους επαγγελματίες που δουλεύουν αδιάκοπα στον υπολογιστή και διαχειρίζονται πολλά προγράμματα κι αρχεία, προσφέρει ταχύτητα μέσα από τον συνδυασμό επεξεργαστή Intel Core i7-1065G7, 16GB μνήμης RAM DDR4 και μονάδας M.2 NVMe SSD χωρητικότητας 512GB. Στο πληκτρολόγιό του βρίσκεται αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος για εγγυημένη ασφάλεια στην είσοδο, ενώ το ανθεκτικό αλουμινένιο του σασί εγγυάται αντοχή στην φθορά που προέρχεται από την καθημερινή χρήση αλλά και σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, έρχεται με εγκατεστημένα τα Windows 10 Pro, την έκδοση για επαγγελματίες που προσφέρει επιπλέον λειτουργίες όπως απομακρυσμένη σύνδεση και ενισχυμένη ασφάλεια.

Μάλιστα, η Dell προσφέρει και την εγγύηση “Next Business Day” για να κάνει ακόμη ευκολότερη την επιλογή για τον επαγγελματία, καθώς αυτή εμπεριέχει τριετή προστασία για το προϊόν. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα μπορεί να έρθει στον χώρο σου για την επισκευή του laptop, ώστε να γλιτώσεις από τα έξοδα και την -ομολογουμένως- άβολη διαδικασία αποστολής και παραλαβής της συσκευής, τα οποία είναι τεράστιας σημασίας για έναν επαγγελματία.

Τα… μυστικά της Area 51

Για τον gamer που θέλει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξει κάτι άλλο από το Alienware Area 51-m R2. Πρόκειται για το laptop που προσφέρει όσα κι ένας «παραδοσιακός» επιτραπέζιος υπολογιστής, από επιδόσεις έως τη δυνατότητα αναβάθμισης κρίσιμων εξαρτημάτων όπως ο επεξεργαστής.

Μιλώντας για αυτόν, διαθέτει τον Intel Core i9-10900 με 10 πυρήνες και ξεκλείδωτη ταχύτητα χρονισμού, ικανός να μετατρέψει την πιο απαιτητική εφαρμογή σε… παιχνιδάκι. Σχετικά με τα παιχνίδια, οι επιδόσεις του είναι αξεπέραστες. Η NVIDIA GeForce RTX 2080 Super με 8GB μνήμης, συνεργατικά με τον επεξεργαστή, τη μνήμη RAM DDR4 32GB και τον διπλό PCIe M.2 SSD συνολικής χωρητικότητας 4TB, ανεβάζει τον πήχη της απόδοσης σε δυσθεώρητα ύψη.

Είναι βέβαιο πως η οθόνη του, μεγέθους 17.3” με ανάλυση 1080p και ρυθμό ανανέωσης 300Hz, θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις στον χρήστη καθώς τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή μπορούν να εκμεταλλευτούν -σε κάποιες περιπτώσεις- ακόμη και τα 300Hz, κάτι που λίγα μηχανήματα ανά τον πλανήτη μπορούν να πετύχουν.

Το σασί του είναι κατασκευασμένο από διάφορα, υψηλής ποιότητας υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι, κράμα μαγνησίου και χαλκός, συνθέτοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που όχι απλά δείχνει εντυπωσιακό αλλά είναι άριστο στην αίσθηση και την διαχείριση θερμοκρασίας. Τα υλικά αυτά βοηθούν το επαναστατικό σύστημα ψύξης Advanced Cryo-Tech, που ενσωματώνει θάλαμο εξάτμισης και διπλούς αεραγωγούς για να εισάγεται κρύος αέρας και να εξάγεται ο ζεστός. Συμπληρώνοντας το σύνολο εντυπωσιακών τεχνολογιών, το Killer DoubleShot Pro εγγυάται άριστες επιδόσεις με ασύρματη ή ενσύρματη σύνδεση δικτύου, χάρη στην έξυπνη ιεράρχηση των πακέτων δεδομένων που προσφέρει, ουσιαστικά εξαλείφοντας την καθυστέρηση που οφείλεται σε μικρές πτώσεις απόδοσης του δικτύου.