Κυβερνητική κρίση στην Ιταλία

STREAM
Ενεργό:1630ημέρες| Ενημερώσεις:79
Συνεχής κάλυψη
26/02/2014 - 09:22VIDEO

Με συντριπτική πλειοψηφία η ιταλική βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση υπό τον Ματέο Ρέντσι. Τριακόσιοι εβδομήντα οκτώ βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 220 κατά και υπήρξε μία αποχή. Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας, γενικός γραμματέας του οποίου είναι ο Ρέντσι, έχει σαφή πλειοψηφία στη Βουλή. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, και η ιταλική γερουσία είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

EURONEWSGREEK
25/02/2014 - 09:44VIDEO

Με ψήφους 169 υπέρ επί συνόλου 320 παρόντων γερουσιαστών ο Μάτέο Ρέντσι βγήκε νικητής από την δύσκολη μάχη στη γερουσία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αν και δεν 173 ψήφους όπως συνέβη με τον προκάτοχό του Ενρίκο Λέτα. Θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο 39χρονος ηγέτης της κεντροαριστεράς τις δύο φορές, που απευθύνθηκε στο σώμα μιλούσε χωρίς κείμενο και για μεγάλη διάρκεια.

EURONEWSGREEK
24/02/2014 - 18:21VIDEO

Την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας ζητά σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρένζι και η κυβέρνηση του. Ξεκινώντας τις προγραμματικές του δηλώσεις ενώπιον των γερουσιαστών, ο Ματέο Ρέντσι, μίλησε για διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της αγοράς εργασίας, για αλλαγές στον εκλογικό νόμο αλλά και για μεταρρυθμίσεις, που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία στη δημόσια διοίκηση.Θα ακολουθήσει συζήτηση στο Σώμα και ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης.

EURONEWS
22/02/2014 - 17:02VIDEO

Tην σύνθεση της κυβέρνησής του, παρουσίασε στον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι. Στο νέο υπουργικό σχήμα θα συμμετάσχουν δεκαέξι υπουργοί, εκ των οποίων οι οκτώ είναι γυναίκες.

euronews
Φόρτωση...