Skip to main content

Σομαλία: Προπαγανδιστικό βίντεο της Σεμπάμπ με δηλώσεις Τραμπ κατά μουσουλμάνων

Η οργάνωση Σεμπάμπ στη Σομαλία δημοσίευσε ταινία στρατολόγησης εν είδει ντοκιμαντέρ για τη φυλετική αδικία στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον SITE, αμερικανικό ιστότοπο ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων ισλαμιστικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο.

Ο Τραμπ, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρώην σταρ τηλεοπτικών ριάλιτι, εμφανίζεται στην ταινία, διάρκειας 51 λεπτών, να καλεί, τον Δεκέμβριο, να απαγορευθεί η είσοδος όλων των μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών του.

Προβάλλεται ανάμεσα σε δύο βίντεο του ηγέτη των μαχητών Άνουαρ αλ-Αουλάκι, που σκοτώθηκε σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Υεμένη το 2011, ο οποίος λέει πως οι μουσουλμάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να χρειαστεί να διαλέξουν ανάμεσα στο να φύγουν για μουσουλμανικές χώρες ή να μείνουν και να πολεμήσουν τη Δύση.

Η ταινία ανέβηκε στο Twitter χθες από την al-Kataib Media Foundation, ανέφερε το SITE.

Η έκκληση του Τραμπ να απαγορευθεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ έχει καταδικαστεί από πολλούς αμερικανούς πολιτικούς. Έχει προκαλέσει επίσης παγκόσμιο σάλο και επικρίσεις ότι οι απόψεις του μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως προπαγάνδα από ισλαμιστές μαχητές.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters