Skip to main content

Απέκλεισε ενδεχόμενο μειώσεων στις κύριες συντάξεις ο Π. Ρήγας

Απέκλεισε ενδεχόμενο μειώσεων στις κύριες συντάξεις ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας τονίζοντας ότι στο θέμα του ασφαλιστικού η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε πολύ βασικά πράγματα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Ρήγας έκανε λόγο για συνεχή μάχη και υπογράμμισε ότι «αποδείξαμε μέχρι σήμερα ότι σε όλα τα μέτωπα ήταν επιτυχής η προσπάθεια την οποία κάναμε».

«Άρα η μεταρρύθμιση θα είναι με κοινωνικό πρόσημο, θα υπάρχει δημοσιονομική διόρθωση με την εφαρμογή των νέων κανόνων και ενιαίων κανόνων που θα υπάρξουν στο νέο ασφαλιστικό και δεν θα υπάρξουν και οριζόντιες μειώσεις».

Ο ίδιος δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες και τόνισε ότι το νομοσχέδιο «θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα δοθεί και στους θεσμούς».

Χαρακτήρισε ανέκδοτο να λέει η Ν.Δ. ότι δεν ψηφίζει μειώσεις και εκτίμησε ότι οι προτάσεις πρέπει να στηριχθούν ανεξάρτητα τη στάση των θεσμών.

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «όλοι γνωρίζουν τι ψηφίσαμε».

Εκτίμησε δε ότι δεν έχουν λόγο οι θεσμοί να πουν όχι στις ελληνικές προτάσεις γιατί οι 12 προηγούμενες μειώσεις που γίναμε ουσιαστικά έχουν φθάσει το 45% του ελληνικού πληθυσμού κάτω από όριο φτώχειας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Επένδυση σήμερα, οι θεσμοί έχουν απορρίψει τόσο την πρόταση για αναβολή στην ψήφιση του ασφαλιστικού, όσο και σε αυτή για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και για τον φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές.

Ερωτηθείς για πιθανή συνεργασία με άλλα κόμματα και την Ένωση Κεντρώων τόνισε ότι «οι πολιτικές συνεργασίες γίνονται στο φως της ημέρας» και υπογράμμισε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής.