Skip to main content

Φιλιππίνες: Δύο νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες στις εκδηλώσεις για το νέο έτος

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στις Φιλιππίνες κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους από αδέσποτες σφαίρες αλλά και πυροτεχνήματα, σε μια χώρα όπου κάθε χρόνο ο βαρύς απολογισμός από τα δυστυχήματα στις εκδηλώσεις για το νέο έτος επισκιάζει την Πρωτοχρονιά.

Οι Φιλιππινέζοι πιστεύουν ότι το να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο θόρυβο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο τέλος του έτους βοηθάει να διώξουν μακριά τα κακά πνεύματα, για αυτό και χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες πυροτεχνημάτων, κροτίδων αλλά και πυροβολούν στον αέρα.

Φέτος, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 384 τραυματίστηκαν -οι 380 από πυροτεχνήματα- σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Ένας άνδρας σε κατάσταση μέθης σκοτώθηκε όταν έπιασε με τα χέρια του μια κροτίδα λίγο πριν εκραγεί, έκανε γνωστό η υπουργός Υγείας της χώρας Τζάνετ Γκαρίν.

Σε πολλά νοσοκομεία διακομίστηκαν άνθρωποι που είχαν ακρωτηριαστεί από εκρήξεις βαρελότων.

Σε μια παραγκούπολη στη Μανίλα, κροτίδα προκάλεσε πυρκαγιά που γρήγορα εξαπλώθηκε, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστών Ρενάτο Μαρσιάλ. Οι φλόγες κατέστρεψαν πολλά κτίσματα με αποτέλεσμα 3.000 άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Μία γυναίκα 65 ετών υπέστη καρδιάκη προσβολή και πέθανε βλέποντας τη φωτιά να μετατρέπει σε στάχτες το σπίτι της.