Ξεκινούν άμεσα οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 15:15
UPD:16:43
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Κάθε μήνα η τροχαία κάνει 500.000 ελέγχους, ενώ οι διασταυρώσεις των στοιχειών θα γίνονται πλέον δύο φορές το χρόνο από τη γραμματεία.

A- A A+

Στο ένα εκατομμύριο υπολογίζεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ενώ η απώλεια των δημοσίων εσόδων μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ.

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου δήλωσε ότι άμεσα -πιθανόν και τον επόμενο μήνα- θα ξεκινήσουν έλεγχοι για τον εντοπισμό των οδηγών ανασφάλιστων οχημάτων. Όπως είπε, ανάλογη δράση θα ξεκινήσει και για τα ΚΤΕΟ.  

Όταν εντοπίζονται -με τη διασταύρωση των στοιχείων- τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση στον εκάστοτε ιδιοκτήτη, ο οποίος θα έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει το 250 ευρώ παράβολο υπέρ δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο. Σε διαφορετική περίπτωση τα στοιχεία θα πηγαίνουν στην αστυνομία και θα επιβάλλεται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση πινακίδων.

EUROKINISSI

Κάθε μήνα η τροχαία κάνει 500.000 ελέγχους, ενώ οι διασταυρώσεις των στοιχειών θα γίνονται πλέον δύο φορές το χρόνο από τη γραμματεία.

Ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρης Ζορμπάς ανέφερε ότι από 1η Μαΐου λειτουργεί ηλεκτρονική εφαρμογή που εντοπίζει αν είναι ασφαλισμένο ένα όχημα (www.hic.gr). 

Ακόμη, έκανε γνωστό ότι έχουν εντοπιστεί και πλαστά συμβόλαια σε περισσότερες από 2000 περιπτώσεις και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή