ΕΚΠΑ: Συμβολική αναστολή λειτουργίας της Φιλοσοφικής λόγω σκουπιδιών

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 08:23
UPD:09:59
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Συμβολική αναστολή της λειτουργίας της Φιλοσοφικής σχολής σήμερα, με απόφασή της Κοσμητείας, λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, περιέγραψε εικόνες ντροπής με σωρούς σκουπιδιών στο χώρο της σχολής και βρώμικες τουαλέτες.

Όπως είπε, η σύμβαση εργολάβου καθαριότητας έληξε, η αρμόδια αρχή απέρριψε τον ανοιχτό διαγωνισμό που έγινε και μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμός, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για το πως θα καθαριστούν οι χώροι της σχολής στο μεσοδιάστημα.

Ο κ. Πελεγρίνης, διευκρίνισε πως το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να καθαριστεί το Πανεπιστήμιο. «Εάν εγώ πάω και πληρώσω την άλλη μέρα θα πάω φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως η ευθύνη για την κατάσταση, δεν είναι του Πρύτανη, ή του πανεπιστημίου, αλλά αποτελεί συνέπεια των αγκυλώσεων του κράτους.

Ο κ. Πελεγρίνης, όπως είπε έχει ήδη συναντηθεί με το θέμα με τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα.

Οι αρχές οφείλουν να προγραμματίζουν τις ανάγκες τους και να διεξάγουν με διαφάνεια τους διαγωνισμούς

Μιλώντας στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Δημήτρης Ράικος, δήλωσε πως η Αρχή είναι ελεγκτικό όργανο που ελέγχει αν οι αναθέσεις συμβάσεων και οι διαγωνισμοί έχουν γίνει σύμφωνα με το δίκαιο.

Πρόσθεσε επίσης, πως οι αρχές οφείλουν να μεριμνούν και να προγραμματίζουν τις ανάγκες τους, προκειμένου να διεξάγουν με διαφάνεια τους οργανισμούς.

Ξεκαθάρισε επίσης, πως δεν υπάρχει πλαίσιο για απευθείας αναθέσεις έως ότου την ολοκλήρωση των διαγωνισμών.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή