Δ. Κούρκουλας: Ακροαριστερό κόμμα χωρίς πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 17:19
UPD:17:20
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Απατώντας σε ερώτηση γιατί τα δεξιά και αριστερά λαϊκιστικά κόμματα αυξάνουν τη δύναμή τους ο κ. Κούρκουλας υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί συνέπεια της κρίσης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Kurier» παρεχώρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακροαριστερό κόμμα χωρίς πρόγραμμα.

Απατώντας σε ερώτηση γιατί τα δεξιά και αριστερά λαϊκιστικά κόμματα αυξάνουν τη δύναμή τους ο κ. Κούρκουλας υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί συνέπεια της κρίσης και προσέθεσε ότι «το δράμα της ελληνικής πολιτικής είναι η απώλεια εμπιστοσύνης έναντι των παραδοσιακών κομμάτων».

Υποστήριξε ότι πιθανώς η ψήφος των Ελλήνων πολιτών στις ευρωεκλογές να είναι ψήφος διαμαρτυρίας, κάτι το οποίο δεν θεωρεί ότι ισχύει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την υψηλή ανεργία των νέων στην Ελλάδα, τόνισε ότι υπάρχουν ορισμένα προγράμματα πρόσληψης νέων ανέργων αλλά για μικρό χρονικό διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί βιώσιμη λύση και ότι η πραγματική λύση θα επέλθει μόλις η χώρα επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

Προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από τον μηχανισμό στήριξης μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ τόνισε οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο «άντεξαν πολλές θυσίες και μεγάλα πακέτα λιτότητας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή