Φ. Κουβέλης: Μήνυμα για να αντιμετωπιστεί η ανεργία να στείλουν οι ευρωεκλογές

Περιοδεία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα
Κυριακή, 04 Μαΐου 2014 20:38
UPD:20:57
Arkadia Press
A- A A+

Μήνυμα για αλλαγή πολιτικής πρέπει να στείλουν οι ευρωεκλογές, για να αντιμετωπιστεί το μέγα ζήτημα της ανεργίας, υπογράμμισε από την Τρίπολη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματός του.

Ο κ. Κουβέλης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία της πόλης και χαιρέτισε πολίτες, ενώ συμμετείχε σε δράση φύτευσης λουλουδιών σε παρτέρια της πλατείας Πετρινού που οργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου.

Επισκέφθηκε τα γραφεία του περιφερειακού συνδυασμού «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», τον οποίο στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά και στη συνέχεια την γενική περιφερειακή έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα» στην βιομηχανική περιοχή Τρίπολης, όπου συνομίλησε με παραγωγικούς φορείς, πολλούς εκθέτες κι επιχειρηματίες της Πελοποννήσου.

Ο Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργο Δέδε, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Δημήτρη Μπερτζελέτο και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, ενώ σημείωσε ότι «το κεντρικό πολιτικό σύστημα είναι απαξιωμένο», προσθέτοντας ότι η νοσηρότητα του πολιτικού συστήματος διαχέεται.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες δήλωσε πως η παρουσία του κ. Κουβέλη στα γραφεία του συνδυασμού δίνει δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα σε μια μάχη που είναι κρίσιμη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι «οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν ένα διπλό μήνυμα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ένα μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, προκειμένου η πολιτική να γίνει προοδευτική, να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή να αντιμετωπίζει τα ζητήματα που έχουν σχέση με την μεγάλη πληγή που λέγεται ανεργία, στο πλαίσιο της οποίας το 30% του Ελληνικού λαού ζει κάτω από τη φτώχιας με δραματικούς και δραματικές πρωταγωνίστριες τους νέους άνδρες και τις νέες γυναίκες».

Υπογράμμισε επιπλέον πως η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία. «Η τιμωρητική γερμανική οικονομική πολιτική πρέπει να φύγει από τη μέση και να εξασφαλιστεί εκείνη η οικονομική πολιτική που θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα της ύφεσης, της λιτότητας της χαλάρωσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου η πατρίδα μας να κινηθεί σε μια αναπτυξιακή διαδικασία και να αντιμετωπίσει το τεράστιο ζήτημα της ανεργίας», ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι «ο λαός με την ψήφο του πρέπει να στηρίξει την προοδευτική πορεία και εξέλιξη της Ευρώπης».

Ο κ. Κουβέλης περιοδεύει το απόγευμα και το βράδυ στην Καλαμάτα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή