Αλ.Τσίπρας: Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Μέρκελ το δίλημμα των ευρωεκλογών

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 11:17
UPD:11:20
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Με αφορμή την επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων, λέγοντας πως υπάρχουν εκκρεμότητες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τις οποίες ο πρωθυπουργός «δε θα θέσει στο τραπέζι» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Η κυρία Μέρκελ έρχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τον εκλεκτό της στην Ευρώπη και τον προστατευόμενο της στην Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναφερόμενος στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Ενόψει των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στην Ε.Ε., αναφέροντας ότι πρόκειται για μια «Ευρώπη κάστρο της κ. Μέρκελ, που λειτουργεί ως χορηγός του ευρωσκεπτικισμού και της νεοναζιστικής απειλής».

Προσθέτει πως το δίλημμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα είναι ή με το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Μέρκελ: «Όποιος πιστεύει ότι η καγκελάριος έχει κάνει ορθές επιλογές κατά τη διάρκεια της κρίσης μπορεί να ψηφίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου. Όποιος πιστεύει ότι αυτή η πολιτική είναι καταστροφική θα συνταχθεί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική απάτη των στημένων εξόδων στις αγορές μπορεί να στηρίξει τον κ. Σαμαρά και τους προστάτες του. Οι υπόλοιποι έχουν μόνο μία επιλογή που είναι πραγματικά αντισυστημική και ριζοσπαστική. ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας θέτει και το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων, λέγοντας πως υπάρχουν εκκρεμότητες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τις οποίες ο Πρωθυπουργός «δε θα θέσει στο τραπέζι». Επίσης, ζητά γενναίο κούρεμα του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή