ΟΗΕ: «Εκατοντάδες» οι νεκροί στο Νότιο Σουδάν

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 06:26
UPD:08:26
REUTERS/ANDREEA CAMPEANU
A- A A+

Περίπου 400 με 500 άνθρωποι έχουν έχουν χάσει τη ζωή τους στο Νότιο Σουδάν εξαιτίας των αιματηρών συγκρούσεων που ξέσπασαν τη Δευτέρα μεταξύ αντίπαλων ομάδων του στρατού, δήλωσαν διπλωμάτες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, βάσει αναφορών που έλαβε ο Οργανισμός από τοπικές πηγές.

«Δύο νοσοκομεία έχουν καταγράψει μεταξύ 400 και 500 νεκρών και τουλάχιστον 800 τραυματίες», είπε ένας διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, επικαλούμενος όσα ανέφερε ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Χερβ Λάντσου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του 15μελούς σώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Ένας ακόμη διπλωμάτης επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Λάντσου, προσθέτοντας ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τα νούμερα.

EURONEWS

Εξαιτίας των αιματηρών συγκρούσεων οι ΗΠΑ εξέδωσαν έκτακτη ανακοίνωση προτρέποντας τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Νότιο Σουδάν να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αναβάλει όλες τις υπηρεσίες της αμερικανικής πρεσβείας της στη χώρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή